Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

jagniecina_z_papryka

24 - 36 miesięcy

Jagnięcina z papryką – po 24. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie2

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Comber jagnięcy b/k lub polędwiczka: 150 g
  • Olej: 40 ml
  • Papryka czerwona świeża pieczona: 100 g
  • Bulion warzywny lub drobiowy: 100 ml
  • Sól
  • Zupka Pomidorowa z ryżem Gerber: 1 słoiczek
  • Kasza jęczmienna ugotowana na sypko: 150 g
  • Natka pietruszki i koperek
Przybory kuchenne

deska do krojenia, nóż, patelnia, rondelek, łyżka

Alergeny

Brak

Sposób przygotowania

  • Mięso jagnięce z combra lub polędwiczki oraz paprykę czerwoną pieczoną bez skóry i pestek kroimy w cienkie paseczki. 
  • Mięso posypujemy solą i smażymy na oleju tak aby mięso zbyt mocno się nie zrumieniło. 
  • Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną pieczoną paprykę. Można też dodać do smażenia pokrojoną w kostkę cebulę. 
  • Mięso i paprykę podlewamy niewielką ilością bulionu warzywnego lub drobiowego a następnie dusimy na wolnym ogniu. 
  • Gdy mięso jest miękkie, dodajemy Zupkę Pomidorową z Ryżem Gerber, doprawiamy do smaku solą. 
  • Mięso z sosem podajemy z kaszą jęczmienną i drobno pokrojonymi świeżymi ziołami. 

 

jagniecina_z_papryka

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!