Składniki
- Comber jagnięcy b/k lub polędwiczka: 150 g
- Olej: 40 ml
- Papryka czerwona świeża pieczona: 100 g
- Bulion warzywny lub drobiowy: 100 ml
- Sól
- Zupka Pomidorowa z ryżem Gerber: 1 słoiczek
- Kasza jęczmienna ugotowana na sypko: 150 g
- Natka pietruszki i koperek
Przybory kuchenne
deska do krojenia, nóż, patelnia, rondelek, łyżka
Alergeny
Brak
Krok po kroku
-
45min.Czas gotowania
-
45min.Czas całkowity
-
Mięso jagnięce z combra lub polędwiczki oraz paprykę czerwoną pieczoną bez skóry i pestek kroimy w cienkie paseczki.
-
Mięso posypujemy solą i smażymy na oleju tak, aby mięso zbyt mocno się nie zrumieniło.
-
Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną, pieczoną paprykę. Można też dodać do smażenia pokrojoną w kostkę cebulę.
-
Mięso i paprykę podlewamy niewielką ilością bulionu warzywnego lub drobiowego, a następnie dusimy na wolnym ogniu.
-
Gdy mięso jest miękkie, dodajemy Zupkę Pomidorową z Ryżem Gerber, doprawiamy do smaku solą.
-
Mięso z sosem podajemy z kaszą jęczmienną i drobno pokrojonymi świeżymi ziołami.
Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
JADŁOSPISY
Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.
DARMOWE PRÓBKI
Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.
KONKURSY
Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.
TESTOWANIA PRODUKTÓW
Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
i małych dzieci.
Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?
Wypróbuj naszą wyszukiwarkę