po 2. roku
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Jagnięcina z papryką – po 24. miesiącu

0
0 opinie
1
45min.

Składniki

  • Comber jagnięcy b/k lub polędwiczka: 150 g
  • Olej: 40 ml
  • Papryka czerwona świeża pieczona: 100 g
  • Bulion warzywny lub drobiowy: 100 ml
  • Sól
  • Zupka Pomidorowa z ryżem Gerber: 1 słoiczek
  • Kasza jęczmienna ugotowana na sypko: 150 g
  • Natka pietruszki i koperek

Przybory kuchenne

deska do krojenia, nóż, patelnia, rondelek, łyżka

Alergeny

Brak

Krok po kroku

  • 45min.
    Czas gotowania
  • 45min.
    Czas całkowity
  • Mięso jagnięce z combra lub polędwiczki oraz paprykę czerwoną pieczoną bez skóry i pestek kroimy w cienkie paseczki. 

  • Mięso posypujemy solą i smażymy na oleju tak, aby mięso zbyt mocno się nie zrumieniło. 

  • Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną, pieczoną paprykę. Można też dodać do smażenia pokrojoną w kostkę cebulę. 

  • Mięso i paprykę podlewamy niewielką ilością bulionu warzywnego lub drobiowego, a następnie dusimy na wolnym ogniu. 

  • Gdy mięso jest miękkie, dodajemy Zupkę Pomidorową z Ryżem Gerber, doprawiamy do smaku solą. 

  • Mięso z sosem podajemy z kaszą jęczmienną i drobno pokrojonymi świeżymi ziołami. 

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów

MVP Logo
  • jadlopisy

    JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • Darmowe próbki

    DARMOWE PRÓBKI

    Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.

  • konkursy_ikona

    KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.

  • testowania_produktów_ikona

    TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
    i małych dzieci.

Search icon

Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?

Wypróbuj naszą wyszukiwarkę

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię