Zupka jarzynowa z papryką i cielęciną po 5. miesiącu

Zupka jarzynowa z papryką i cielęciną po 5. miesiącu

po 5. miesiącu
Przepis
Cooking: 45 min.
Portion(s): 1
obiad

Składniki

  • Papryka czerwona świeża, bez pestek i szypułki: 30 g
  • Gerber Delikatne jarzynki, słoiczek po 4. miesiąca
  • Masło: 1 łyżeczka
  • Kasza jaglana: 1 łyżeczka
  • Polędwiczka cielęca lub udziec b/k oczyszczony z błon: 20 g
  • Woda: 3/4 szklanki
  • Świeża bazylia: 1-2 listki

 

Przybory kuchenne

rondelek, piekarnik, mikser, nóż

Alergeny

Produkt zawiera mleko.

Krok po kroku

  • Cielęcinę dokładnie myjemy i gotujemy oddzielnie przez około 25 minut.

  • Paprykę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez 10-12 minut po czym przecieramy przez gęste sitko (nie miksujemy, chyba że zdejmiemy spieczoną skórkę).

  • Na 10 minut przed końcem gotowania mięsa wsypujemy kaszę jaglaną.

  • Pod koniec gotowania dodajemy Marchewkę z ziemniaczkami Gerber i masło, a następnie miksujemy na jednolitą papkę.

  • Tuż przed podaniem do zupki dodajemy przetartą upieczoną paprykę i posypujemy bardzo drobno pokrojonymi listkami świeżej bazylii. 

benefity programu

Dołącz do programu Nestlé FamilyNes

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.

Materiały do pobrania dla Rodziców

Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.

Przepisy dla dzieci

Przepisy dla dzieci

Poznaj ciekawe pomysły na dania, które z łatwością przygotujesz swojemu Dziecku.
Jadłospisy do pobrania

Jadłospisy do pobrania

Ściągnij gotowe propozycje na pyszne śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje dla Twojego Maluszka.
Rozszerzenie diety

Rozszerzanie diety – tabela karmienia

Pobierz infografikę, która ułatwi Ci planowanie posiłków dla Dziecka na kolejnych etapach rozwoju.