Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Przepisy - udostępnij
X

13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy

Omlecik z szynką drobiową i groszkiem oraz zieloną sałatką - po 18. miesiącu

Składniki
  • Jajko: 1 sztuka
  • Nestlé Sinlac: 1 płaska łyżeczka
  • Masło: 1 łyżeczka                
  • Szynka drobiowa: 30 g                
  • Groszek zielony mrożony: 20 g
  • Papryka pieczona bez skórki: 20 g
  • Sałata masłowa: 10 g                
  • Marchew: 10 g                
  • Kukurydza konserwowa: 60 g                
  • Natka pietruszki: ¼ pęczka   
Przybory kuchenne

rondelek, miseczka, deska do krojenia, nóż, talerz, patelnia, ręcznik kuchenny

Alergeny
  • Produkt zawiera jajka.
  • Produkt zawiera mleko.

Sposób przygotowania

Przygotowanie letniej sałatki:

  • Umytą i obraną marchew kroimy w cienkie paseczki lub drobną kostkę i parzymy w lekko osolonej wodzie.
  • Upieczoną paprykę bez skórki kroimy w drobną kostkę.
  • Sałatę po opłukaniu osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w bardzo cienkie paseczki (niezbyt długie).
  • Natkę pietruszki kroimy drobno.

Przygotowanie omletu:

  • Wybite jajka mieszamy widelcem z Nestlé Sinlac i delikatnie solimy.
  • Na patelnię wkładamy kawałek masła, po czym wrzucamy pokrojoną szynkę drobiową i rozmrożony zielony groszek, marchewkę i kukurydzę wraz z papryką.
  • Na szynkę i groszek wlewamy roztrzepane jajka i smażymy na wolnym ogniu do momentu ścięcia się jajka.
  • Gdy jajka się zetną, omlet posypujemy sałatą i natką pietruszki, a następnie zawijamy. 

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

Zarejestruj się!

Mamy oceniają tę treść na 0/5

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.