Przepisy - udostępnij
X

Omlecik z szynką drobiową i groszkiem oraz zieloną sałatką - po 18. miesiącu
Omlecik z szynką drobiową i groszkiem oraz zieloną sałatką - po 18. miesiącu
Składniki
- Jajko: 1 sztuka
- Nestlé Sinlac: 1 płaska łyżeczka
- Masło: 1 łyżeczka
- Szynka drobiowa: 30 g
- Groszek zielony mrożony: 20 g
- Papryka pieczona bez skórki: 20 g
- Sałata masłowa: 10 g
- Marchew: 10 g
- Kukurydza konserwowa: 60 g
- Natka pietruszki: ¼ pęczka
rondelek, miseczka, deska do krojenia, nóż, talerz, patelnia, ręcznik kuchenny
Alergeny- Produkt zawiera jajka.
- Produkt zawiera mleko.
Sposób przygotowania
Przygotowanie letniej sałatki:
- Umytą i obraną marchew kroimy w cienkie paseczki lub drobną kostkę i parzymy w lekko osolonej wodzie.
- Upieczoną paprykę bez skórki kroimy w drobną kostkę.
- Sałatę po opłukaniu osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w bardzo cienkie paseczki (niezbyt długie).
- Natkę pietruszki kroimy drobno.
Przygotowanie omletu:
- Wybite jajka mieszamy widelcem z Nestlé Sinlac i delikatnie solimy.
- Na patelnię wkładamy kawałek masła, po czym wrzucamy pokrojoną szynkę drobiową i rozmrożony zielony groszek, marchewkę i kukurydzę wraz z papryką.
- Na szynkę i groszek wlewamy roztrzepane jajka i smażymy na wolnym ogniu do momentu ścięcia się jajka.
- Gdy jajka się zetną, omlet posypujemy sałatą i natką pietruszki, a następnie zawijamy.
