po 2. roku
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Filet jagnięcy z bakłażanem – po 24. miesiącu

0
0 opinie
1
60min.

Składniki

Przybory kuchenne

deska do krojenia, nóż, ręczniki papierowe, sitko, mikser

Alergeny

Produkt zawiera mleko.

Krok po kroku

  • 60min.
    Czas gotowania
  • 60min.
    Czas całkowity
  • Z bakłażana przygotować pureé: bakłażana kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm, delikatnie solimy i gdy na wierzchu pojawią się kropelki wody/soku, osuszamy je ręcznikiem papierowym, po czym pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez 5-6 minut.

  • Miąższ bez skóry miksujemy lub przecieramy przez sitko, dodajemy miękkie masło, dolewamy wcześniej przygotowane Mleko NAN OPTIPRO 3 i dokładnie mieszamy.

  • Oczyszczony w całości comber jagnięcy bez kości lub polędwiczkę jagnięcą posypać solą, kropimy oliwą z oliwek i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 ºC przez 10-12 minut. 

    Uwaga! Mięso po upieczeniu możemy dokładnie zmiksować, po czym wymieszać z puree z bakłażana i w takiej postaci podać dziecku po 6. miesiącu.

  • Upieczony i miękki comber jagnięcy kroimy w cienkie paseczki i podajemy z ciepłym puree z bakłażana, wymieszanego wcześniej z drobno pokrojonymi listkami świeżej mięty. 

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów

MVP Logo
  • jadlopisy

    JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • Darmowe próbki

    DARMOWE PRÓBKI

    Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.

  • konkursy_ikona

    KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.

  • testowania_produktów_ikona

    TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
    i małych dzieci.

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię