Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X

smazony_filet_jagniecy_z_baklazanem

24 - 36 miesięcy

Filet jagnięcy z bakłażanem – po 24. miesiącu

SkładnikiPrzybory kuchenne

deska do krojenia, nóż, ręczniki papierowe, sitko, mikser

Alergeny

Produkt zawiera mleko.

Sposób przygotowania

  • Z bakłażana przygotować pureé: bakłażana kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm, delikatnie solimy i gdy na wierzchu pojawią się kropelki wody/soku, osuszamy je ręcznikiem papierowym, po czym pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez 5-6 minut.
  • Miąższ bez skóry miksujemy lub przecieramy przez sitko, dodajemy miękkie masło, dolewamy wcześniej przygotowane Mleko NAN OPTIPRO 3 i dokładnie mieszamy.
  • Oczyszczony w całości comber jagnięcy bez kości lub polędwiczkę jagnięcą posypać solą, kropimy oliwą z oliwek i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 ºC przez 10-12 minut. 
  • Upieczony i miękki comber jagnięcy kroimy w cienkie paseczki i podajemy z ciepłym puree z bakłażana, wymieszanego wcześniej z drobno pokrojonymi listkami świeżej mięty. 

Uwaga! Mięso po upieczeniu możemy dokładnie zmiksować, po czym wymieszać z puree z bakłażana i w takiej postaci podać dziecku po 6. miesiącu.

 

smazony_filet_jagniecy_z_baklazanem

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Odbierz darmową próbkę NAN OPTIPRO Plus 2
  • Weź udział w KONKURSACH i wygrywaj!
  • TESTUJ produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
  • Otrzymuj NEWSLETTER z informacjami od ekspertów

Zarejestruj się!

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.