Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X

13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy

Drobiowe kotleciki mielone z makaronem i warzywami – po 12. miesiącu

Składniki
  • Mielone mięso drobiowe z udek: 80 g        
  • Jajka kurze: ¼ sztuki lub 1 jajko przepiórcze
  • Masło: 10 g
  • Gerber Winogrona i jabłuszka z twarożkiem: 1 słoik (190g)
  • Rodzynki: 10-12 sztuk        
  • Drobny makaron: 60 g    
  • Marchewka: 30 g        
  • Seler, korzeń: 30 g        
  • Natka pietruszki
Przybory kuchenne

talerz, rondelek, maszynka do mielenia mięsa, deska do krojenia, nóż

Alergeny

Produkt zawiera jajka.

Sposób przygotowania

Przygotowanie mielonych kotlecików z drobiu:

  • Mięso drobiowe z udek (bez kości) mielimy i mieszamy z żółtkiem oraz bitą pianą z białka jajka.
  • Pod koniec mieszania doprawiamy odrobiną soli.
  • Formujemy pulpeciki, które gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła i rodzynek.
  • Gerber Winogrona i jabłuszko z twarożkiem przelewamy do rondelka, dolewamy 2-3 łyżeczki wywaru z gotowania pulpecików oraz dodajemy wszystkie rodzynki.
  • Do tak przygotowanego sosu dodajemy pulpeciki.

Przygotowanie makaronu:

  • Obraną marchew i seler kroimy w bardzo cienkie paseczki lub drobną kostkę i parzymy w niedużej ilości lekko osolonej wody (maksymalnie 70 ml wody, tj. 4-5 łyżek).
  • Ugotowany makaron mieszamy z warzywami i pokrojoną natką pietruszki.

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Odbierz darmową próbkę NAN OPTIPRO Plus 2
  • Weź udział w KONKURSACH i wygrywaj!
  • TESTUJ produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
  • Otrzymuj NEWSLETTER z informacjami od ekspertów

Zarejestruj się!

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.