Drobiowe kotleciki mielone z makaronem i warzywami – po 12. miesiącu
Składniki
- Mielone mięso drobiowe z udek: 80 g
- Jajka kurze: ¼ sztuki lub 1 jajko przepiórcze
- Masło: 10 g
- Gerber Winogrona i jabłuszka z twarożkiem: 1 słoik (190g)
- Rodzynki: 10-12 sztuk
- Drobny makaron: 60 g
- Marchewka: 30 g
- Seler, korzeń: 30 g
- Natka pietruszki
Przybory kuchenne
talerz, rondelek, maszynka do mielenia mięsa, deska do krojenia, nóż
Alergeny
Produkt zawiera jajka.
Krok po kroku
-
60min.Czas gotowania
-
60min.Czas całkowity
-
Mięso drobiowe z udek (bez kości) mielimy i mieszamy z żółtkiem oraz bitą pianą z białka jajka.
-
Pod koniec mieszania doprawiamy odrobiną soli.
-
Formujemy pulpeciki, które gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła i rodzynek.
-
Gerber Winogrona i jabłuszko z twarożkiem przelewamy do rondelka, dolewamy 2-3 łyżeczki wywaru z gotowania pulpecików oraz dodajemy wszystkie rodzynki.
-
Do tak przygotowanego sosu dodajemy pulpeciki.
-
Obraną marchew i seler kroimy w bardzo cienkie paseczki lub drobną kostkę i parzymy w niedużej ilości lekko osolonej wody (maksymalnie 70 ml wody, tj. 4-5 łyżek).
-
Ugotowany makaron mieszamy z warzywami i pokrojoną natką pietruszki.

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

Odbierz próbki NAN OPTIPRO® PLUS 2 HM-O

Testuj nasze najnowsze produkty

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

Skonsultuj się z ekspertami