Składniki
- Comber lub udziec z królika b/k: 150 g
- Masło: 1 łyżeczka
- Nestlé Sinlac: 1 płaska łyżka
- Olej: 20 ml
- Sól
- Listki świeżego tymianku: ½ płaskiej łyżeczki
- Marchewka: 80 g
- Seler naciowy: 50 g
- Śmietanka: 2-3 łyżki
- Bulion drobiowy: 100 ml
- Kluseczki kładzione na bazie Nestlé Sinlac: 150 g
Przybory kuchenne
deska do krojenia, nóż, rondelek z pokrywką, miseczka
Alergeny
- Pordukt zawiera mleko.
- Produkt zawiera seler.
Krok po kroku
-
45min.Czas gotowania
-
45min.Czas całkowity
-
Pokrojonego królika posypujemy solą i listkami świeżego tymianku.
-
W rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy królika
-
Przesmażamy lekko bez koloru, po czym dodajemy pokrojone w kostkę: seler naciowy oraz marchewkę.
-
Następnie dolewamy śmietankę, wywar drobiowy, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.
-
Nestlé Sinlac mieszamy z masłem i zaciągamy potrawkę, gdy mięso i warzywa są już miękkie
-
Podajemy z kluseczkami kładzionymi, przygotowanymi na bazie Nestlé Sinlac.
-
Po wyłożeniu potrawki z kluseczkami na talerz, posypujemy danie natką pietruszki i np. kostką pomidora.

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

Odbierz próbki NAN OPTIPRO® PLUS 2 HM-O

Testuj nasze najnowsze produkty

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

Skonsultuj się z ekspertami