Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

makaron_z_sosem_dyniowym_i_pomarancza_oraz_paluszkami_z_panierowanego_kurczaka

13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy

Makaron z sosem dyniowym i pomarańczą oraz paluszkami z kurczaka – po 18. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie2

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Filet z kurczaka: 100 g                
  • Jajka: ¼ sztuki lub 1 jajko przepiórcze
  • Mąka pszenna lub Nestlé Sinlac: 1 płaska łyżeczka
  • Miąższ bułki pszennej czerstwej: 200 g
  • Olej do smażenia
  • Makaron pszenny: 50 g
  • Dynia Gerber: 1 słoiczek
  • Sok z wyciśniętej pomarańczy: 1 płaska łyżeczka 
  • Listki świeżej bazylii
Przybory kuchenne

rondelek, cedzak, wyciskarka do soków, deska do krojenia, nóż, talerz, patelnia

Alergeny
  • Produkt zawiera jajka.
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zawiera pszenicę.

Sposób przygotowania

Przygotowanie makaronu:

  • Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
  • Po odcedzeniu makaron mieszamy z przecierem z dyni Gerber oraz wyciśniętym sokiem z pomarańczy.
  • Tak przygotowany makaron posypujemy pokrojonymi drobno listkami świeżej bazylii.

Przygotowanie panierowanych paluszków:

  • Filety z kurczaka kroimy w małe „paluszki” i po doprawieniu solą posypujemy mąką pszenną lub kaszką Nestlé Sinlac, po czym obtaczamy w rozmieszanym jajku a następnie w pokruszonym miąższem czerstwej bułki pszennej.
  • Tak przygotowane paluszki smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu na lekko złoty kolor.

makaron_z_sosem_dyniowym_i_pomarancza_oraz_paluszkami_z_panierowanego_kurczaka

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!