Kawałki wędzonego kurczaka z bulionem z buraków - po 12. miesiącu
- Filet z kurczaka: 90 g
- Kurczak wędzony b/k i b/skóry: 30 g
- Marchew: 40 g
- Seler, korzeń: 20 g
- Pietruszka korzeń: 20 g
- Buraki: 150 g
- Gerber Sok 100% Jabłkowy: 1 buteleczka
- Sok z wyciśniętej cytryny: 1 łyżka
- Majeranek suszony: ½ małej łyżeczki
- Nestlé Sinlac: 3-4 łyżki
- Żółtko jaja kurzego: 1 sztuka lub 2 żółtka jaj przepiórczych
- Olej rzepakowy: 1 łyżeczka
Przybory kuchenne
rondelek, sitko, talerz
Alergeny
- Produkt zawiera jaja.
- Produkt zawiera seler.
-
120min.Czas przygotowania
-
60min.Czas gotowania
-
180min.Czas całkowity
-
Z fileta z kurczaka i niewielkiej ilości wędzonego kurczaka (stosunek kurczaka świeżego do wędzonego 3:1) oraz warzyw przygotowujemy delikatny bulion.
-
Do czystego bulionu (wycedzonego z kurczaka i warzyw) wkładamy buraki pokrojone w cienkie plastry, wlewamy Sok jabłkowy Gerber, sok z cytryny, wsypujemy suszony majeranek i po zagotowaniu odstawiamy na minimum 2-3 godziny.
-
Po tym czasie cedzimy przez bardzo gęste sitko.
-
Przecedzone warzywa i kurczaki kroimy w bardzo drobną kostkę.
-
Kluseczki: Nestlé Sinlac mieszamy z żółtkiem i odrobiną oleju.
-
Małą łyżeczką kładziemy małe kluseczki na wodę.
-
Consomme buraczane podajemy z kluseczkami i warzywami oraz kurczakiem.

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

Odbierz próbki NAN OPTIPRO® PLUS 2 HM-O

Testuj nasze najnowsze produkty

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

Skonsultuj się z ekspertami