po 12. miesiącu
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Kawałki wędzonego kurczaka z bulionem z buraków - po 12. miesiącu

0
0 opinie
1
180min.
Składniki
  • Filet z kurczaka: 90 g
  • Kurczak wędzony b/k i b/skóry: 30 g
  • Marchew: 40 g
  • Seler, korzeń: 20 g
  • Pietruszka korzeń: 20 g
  • Buraki: 150 g
  • Gerber Sok 100% Jabłkowy: 1 buteleczka
  • Sok z wyciśniętej cytryny: 1 łyżka
  • Majeranek suszony: ½ małej łyżeczki
  • Nestlé Sinlac: 3-4 łyżki
  • Żółtko jaja kurzego: 1 sztuka lub 2 żółtka jaj przepiórczych
  • Olej rzepakowy: 1 łyżeczka

Przybory kuchenne

rondelek, sitko, talerz

Alergeny

  • Produkt zawiera jaja.
  • Produkt zawiera seler.
Krok po kroku
  • 120min.
    Czas przygotowania
  • 60min.
    Czas gotowania
  • 180min.
    Czas całkowity
  • ​Z fileta z kurczaka i niewielkiej ilości wędzonego kurczaka (stosunek kurczaka świeżego do wędzonego 3:1) oraz warzyw przygotowujemy delikatny bulion.

  • Do czystego bulionu (wycedzonego z kurczaka i warzyw) wkładamy buraki pokrojone w cienkie plastry, wlewamy Sok jabłkowy Gerber, sok z cytryny, wsypujemy suszony majeranek i po zagotowaniu odstawiamy na minimum 2-3 godziny. 

  • Po tym czasie cedzimy przez bardzo gęste sitko. 

  • Przecedzone warzywa i kurczaki kroimy w bardzo drobną kostkę.

  • Kluseczki: Nestlé Sinlac mieszamy z żółtkiem i odrobiną oleju. 

  • Małą łyżeczką kładziemy małe kluseczki na wodę.

  • Consomme buraczane podajemy z kluseczkami i warzywami oraz kurczakiem.

logo

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

benefit1

Odbierz próbki NAN OPTIPRO®  PLUS 2 HM-O

benefit2

Testuj nasze najnowsze produkty

benefit3

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

benefit4

Skonsultuj się z ekspertami

rating review icon
ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię