po 12. miesiącu
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Miętus w bulionie z kurczaka z czerwoną papryką i zieloną soczewicą - po 12. miesiącu

0
0 opinie
1
45min.

Składniki

  • Marchew: 100 g
  • Seler naciowy: 60 g
  • Por: 40 g
  • Filet z miętusa lub innej ryby morskiej: 130 g
  • Oliwa z oliwek: 1 łyżka
  • Masło: ½ łyżeczki
  • Bulion z kurczaka: 150 ml
  • Kleik ryżowy Nestle: 1 łyżeczka
  • Upieczona świeża papryka czerwona b/skóry: 1 sztuka
  • Natka pietruszki: ¼ pęczka
  • Zielona soczewica ugotowana w bulionie z drobiu
  • Sól

Przybory kuchenne

rodelek, talerz, patelnia, deska do krojenia, nóż, łyżka 

Alergeny

  • Produkt zawiera miód.
  • Produkt zawiera mlek

Krok po kroku

  • 45min.
    Czas gotowania
  • 45min.
    Czas całkowity
  • Marchewkę, pora i selera naciowego kroimy w równą kostkę i gotujemy na chrupiąco.

  • Porcję miętusa doprawiamy solą, obsmażamy na oliwie z oliwek z dodatkiem masła, podlewamy bulionem z kurczaka i wstawiamy do pieca nagrzanego do temperatury 160ºC na około 10-12 minut pod przykryciem. 

  • Warzywa pozostawiamy w ciepłym miejscu, a otrzymany podczas pieczenia wywar zaciągamy Kleikiem ryżowym Nestlé (kleik wymieszać z masłem i rozprowadzić w otrzymanym wywarze, doprawiamy do smaku, a na koniec dodajemy upieczoną czerwoną paprykę bez skórki pokrojoną w kostkę i natkę pietruszki).

  • Na talerzu kładziemy miętusa na wcześniej ugotowaną soczewicę w bulionie drobiowym wymieszaną z warzywami z duszenia ryby i polewamy sosem z papryką. Dekorujemy zieleniną.  

logo

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

benefit1

Odbierz próbki NAN OPTIPRO®  PLUS 2 HM-O

benefit2

Testuj nasze najnowsze produkty

benefit3

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

benefit4

Skonsultuj się z ekspertami

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię