Pierś z indyka z czarną porzeczką – po 18. miesiącu
Składniki
- Pierś z indyka: 150 g
- Olej: 2 łyżki
- Sól
- Delikatny Indyk Gerber: 1 słoiczek
- Masło: 1 łyżeczka
- Porzeczka czarna rozmrożona
- Drobny makaron, ugotowany
- Brokuły sparzone do miękkości w lekko osolonej wodzie
Przybory kuchenne
deska do krojenia, nóż, patelnia, talerz
Alergeny
- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera gluten.
- Produkt zawiera pszenicę.
Krok po kroku
-
20min.Czas gotowania
-
20min.Czas całkowity
-
Pierś z indyka (najlepiej młodego) bez wierzchniej skórki kroimy w cienkie plasterki, posypujemy solą i smażymy na małej ilości oleju.
-
Na patelnię po smażeniu (bez oleju po smażeniu) przekładamy Delikatnego Indyka Gerber, doprawiamy do smaku i dodajemy miękkie masło oraz sparzone porzeczki mrożone.
-
Usmażone kotleciki z indyka kroimy w paseczki i układamy na talerzu , polewamy sosem i podajemy z makaronem i brokułami.
Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
JADŁOSPISY
Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.
DARMOWE PRÓBKI
Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.
KONKURSY
Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.
TESTOWANIA PRODUKTÓW
Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
i małych dzieci.
ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE
Średnia ocena
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
PRZEPISY POWIĄZANE
PRODUKTY POWIĄZANE

po 6. miesiącu
Gerber Delikatny indyk
Gotowane mięso z udek indyka w zmiksowanej formie. Produkt stworzony z myślą o niemowlętach po 6. miesiącu życia.