Przepisy - udostępnij
X

Pierś z indyka z czarną porzeczką – po 18. miesiącu
Pierś z indyka z czarną porzeczką – po 18. miesiącu
Składniki
- Pierś z indyka: 150 g
- Olej: 2 łyżki
- Sól
- Delikatny Indyk Gerber: 1 słoiczek
- Masło: 1 łyżeczka
- Porzeczka czarna mrożona: 1 łyżka
- Drobny makaron, ugotowany
- Brokuły sparzone do miękkości w lekko osolonej wodzie
Przybory kuchenne
deska do krojenia, nóż, patelnia, talerz
Alergeny- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera gluten.
- Produkt zawiera pszenicę.
Sposób przygotowania
- Pierś z indyka (najlepiej młodego) bez wierzchniej skórki kroimy w cienkie plasterki, posypujemy solą i smażymy na małej ilości oleju.
- Na patelnię po smażeniu (bez oleju po smażeniu) przekładamy Delikatnego Indyka Gerber, doprawiamy do smaku i dodajemy miękkie masło oraz sparzone porzeczki mrożone.
- Usmażone kotleciki z indyka kroimy w paseczki i układamy na talerzu , polewamy sosem i podajemy z makaronem i brokułami.
