Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

piers_z_indyka_z_czarna_porzeczka

24 - 36 miesięcy

Pierś z indyka z czarną porzeczką – po 18. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie2

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Pierś z indyka: 150 g
  • Olej: 2 łyżki
  • Sól
  • Delikatny Indyk Gerber: 1 słoiczek
  • Masło: 1 łyżeczka
  • Porzeczka czarna mrożona: 1 łyżka
  • Drobny makaron, ugotowany
  • Brokuły sparzone do miękkości w lekko osolonej wodzie

 

Przybory kuchenne

deska do krojenia, nóż, patelnia, talerz

Alergeny
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zawiera pszenicę.

Sposób przygotowania

  • Pierś z indyka (najlepiej młodego) bez wierzchniej skórki kroimy w cienkie plasterki posypujemy solą i smażymy na małej ilości oleju. 
  • Na patelnię po smażeniu (bez oleju po smażeniu) przekładamy Delikatnego Indyka Gerber, doprawiamy do smaku i dodajemy miękkie masło oraz sparzone porzeczki mrożone. 
  • Usmażone kotleciki z indyka kroimy w paseczki i układamy na talerzu , polewamy sosem i podajemy z makaronem i brokułami

 

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!