13 - 24 miesiące
Obiad
Przepis
Add this post to favorites

Pierś z indyka z czarną porzeczką – po 18. miesiącu

1
20min.

Składniki

  • Pierś z indyka: 150 g
  • Olej: 2 łyżki
  • Sól
  • Delikatny Indyk Gerber: 1 słoiczek
  • Masło: 1 łyżeczka
  • Porzeczka czarna rozmrożona
  • Drobny makaron, ugotowany
  • Brokuły sparzone do miękkości w lekko osolonej wodzie

Przybory kuchenne

deska do krojenia, nóż, patelnia, talerz

Alergeny

  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zawiera pszenicę.

Krok po kroku

  • 20min.
    Czas gotowania
  • 20min.
    Czas całkowity
  • Pierś z indyka (najlepiej młodego) bez wierzchniej skórki kroimy w cienkie plasterki, posypujemy solą i smażymy na małej ilości oleju. 

  • Na patelnię po smażeniu (bez oleju po smażeniu) przekładamy Delikatnego Indyka Gerber, doprawiamy do smaku i dodajemy miękkie masło oraz sparzone porzeczki mrożone. 

  • Usmażone kotleciki z indyka kroimy w paseczki i układamy na talerzu , polewamy sosem i podajemy z makaronem i brokułami.

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów

MVP Logo
  • jadlopisy

    JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • darmowe_probki_ikona

    DARMOWE PRÓBKI

    Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.

  • konkursy_ikona

    KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.

  • testowania_produktów_ikona

    TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
    i małych dzieci.

Search icon

Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?

Wypróbuj naszą wyszukiwarkę