Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

filet_z_mietusa_z_estragonem

9 - 12 miesięcy

Filet z miętusa z estragonem – po 10. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie2

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Filet z miętusa lub innej ryby morskiej: 100 g
  • Estragon świeży lub suszony
  • Sól 
  • Mąka pszenna lub Nestlé Sinlac do oprószenia ryby
  • Olej: 20 ml
  • Gerber Delikatne Jarzynki: 1 słoiczek
  • Śmietanka: 2-3 płaskie łyżeczki (Uwaga! Śmietankę można zastąpić 1 łyżką świeżego masła)
  • Ryż ugotowany w lekko osolonej wodzie
  • Marchewka pokrojona w drobną kostkę i sparzona
  • Groszek zielony mrożony i sparzony w lekko osolonej wodzie
Przybory kuchenne

talerz, patelnia, rondelek, deska do krojenia, nóż

Alergeny
  • Produkt zawiera ryby.
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zwiera pszenicę.

Sposób przygotowania

  • Filet z miętusa posypujemy solą, estragonem suszonym lub świeżym po czym oprószamy w mące lub kaszce Nestlé Sinlac i smażymy na oleju na lekko złoty kolor. 
  • Na patelnię po smażeniu wlewamy Delikatne Jarzynki Gerber, dodajemy szczyptę suszonego estragony lub drobno pokrojony świeży estragon. 
  • Po zagotowaniu dolewamy śmietankę i doprawiamy solą 
  • Usmażoną rybę polaną sosem podajemy z ryżem wymieszanym z ugotowaną i pokrojoną marchewką oraz zielonym groszkiem. 

 

filet_z_mietusa_z_estragonem

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!