po 10. miesiącu
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Filet z miętusa z estragonem – po 10. miesiącu

0
0 opinie
1
45min.

Składniki

  • Filet z miętusa lub innej ryby morskiej: 100 g
  • Estragon świeży lub suszony
  • Sól 
  • Mąka pszenna lub Nestlé Sinlac do oprószenia ryby
  • Olej: 20 ml
  • Gerber Delikatne Jarzynki: 1 słoiczek
  • Śmietanka: 2-3 płaskie łyżeczki (Uwaga! Śmietankę można zastąpić 1 łyżką świeżego masła)
  • Ryż ugotowany w lekko osolonej wodzie
  • Marchewka pokrojona w drobną kostkę i sparzona
  • Groszek zielony mrożony i sparzony w lekko osolonej wodzie

Przybory kuchenne

talerz, patelnia, rondelek, deska do krojenia, nóż

Alergeny

  • Produkt zawiera ryby.
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zwiera pszenicę.

Krok po kroku

  • 45min.
    Czas gotowania
  • 45min.
    Czas całkowity
  • Filet z miętusa posypujemy solą, estragonem suszonym lub świeżym, po czym oprószamy w mące lub kaszce Nestlé Sinlac i smażymy na oleju na lekko złoty kolor. 

  • Po zagotowaniu dolewamy śmietankę i doprawiamy solą.

  • Usmażoną rybę polaną sosem, podajemy z ryżem wymieszanym z ugotowaną i pokrojoną marchewką oraz zielonym groszkiem. 

logo

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

benefit1

Odbierz próbki NAN OPTIPRO®  PLUS 2 HM-O

benefit2

Testuj nasze najnowsze produkty

benefit3

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

benefit4

Skonsultuj się z ekspertami

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię