po 10. miesiącu
Obiad
Przepis
Add this post to favorites

Filet z miętusa z estragonem – po 10. miesiącu

0
0 opinie
1
45min.

Składniki

  • Filet z miętusa lub innej ryby morskiej: 100 g
  • Estragon świeży lub suszony
  • Sól 
  • Mąka pszenna lub Nestlé Sinlac do oprószenia ryby
  • Olej: 20 ml
  • Gerber Delikatne Jarzynki: 1 słoiczek
  • Śmietanka: 2-3 płaskie łyżeczki (Uwaga! Śmietankę można zastąpić 1 łyżką świeżego masła)
  • Ryż ugotowany w lekko osolonej wodzie
  • Marchewka pokrojona w drobną kostkę i sparzona
  • Groszek zielony mrożony i sparzony w lekko osolonej wodzie

Przybory kuchenne

talerz, patelnia, rondelek, deska do krojenia, nóż

Alergeny

  • Produkt zawiera ryby.
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zwiera pszenicę.

Krok po kroku

  • 45min.
    Czas gotowania
  • 45min.
    Czas całkowity
  • Filet z miętusa posypujemy solą, estragonem suszonym lub świeżym, po czym oprószamy w mące lub kaszce Nestlé Sinlac i smażymy na oleju na lekko złoty kolor. 

  • Po zagotowaniu dolewamy śmietankę i doprawiamy solą.

  • Usmażoną rybę polaną sosem, podajemy z ryżem wymieszanym z ugotowaną i pokrojoną marchewką oraz zielonym groszkiem. 

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów

MVP Logo
  • jadlopisy

    JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • darmowe_probki_ikona

    DARMOWE PRÓBKI

    Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.

  • konkursy_ikona

    KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.

  • testowania_produktów_ikona

    TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
    i małych dzieci.

Search icon

Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?

Wypróbuj naszą wyszukiwarkę

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię