Składniki
- Filet z miętusa lub innej ryby morskiej: 100 g
- Estragon świeży lub suszony
- Sól
- Mąka pszenna lub Nestlé Sinlac do oprószenia ryby
- Olej: 20 ml
- Gerber Delikatne Jarzynki: 1 słoiczek
- Śmietanka: 2-3 płaskie łyżeczki (Uwaga! Śmietankę można zastąpić 1 łyżką świeżego masła)
- Ryż ugotowany w lekko osolonej wodzie
- Marchewka pokrojona w drobną kostkę i sparzona
- Groszek zielony mrożony i sparzony w lekko osolonej wodzie
Przybory kuchenne
talerz, patelnia, rondelek, deska do krojenia, nóż
Alergeny
- Produkt zawiera ryby.
- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera gluten.
- Produkt zwiera pszenicę.
Krok po kroku
-
45min.Czas gotowania
-
45min.Czas całkowity
-
Filet z miętusa posypujemy solą, estragonem suszonym lub świeżym, po czym oprószamy w mące lub kaszce Nestlé Sinlac i smażymy na oleju na lekko złoty kolor.
-
Po zagotowaniu dolewamy śmietankę i doprawiamy solą.
-
Usmażoną rybę polaną sosem, podajemy z ryżem wymieszanym z ugotowaną i pokrojoną marchewką oraz zielonym groszkiem.

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

Odbierz próbki NAN OPTIPRO® PLUS 2 HM-O

Testuj nasze najnowsze produkty

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

Skonsultuj się z ekspertami