Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Przepisy - udostępnij
X
Składniki
  • Burak obrany i pokrojony w plastry: 80 g
  • Ziemniaki: 30 g
  • Marchewka: 30 g
  • Delikatny kurczak Gerber, po 6. miesiącu: 2 łyżki
  • Masło: 1 łyżeczka
  • Woda: 1/2 szklanki
  • Sok z wyciśniętej i sparzonej cytryny
  • Jabłko: 1/2 małej sztuki
  • Kaszka manna: 1 łyżeczka
Przybory kuchenne

rondelek, nóz, deska do krojenia, piekarnik

Sposób przygotowania

  • Umyte i obrane warzywa gotujemy przez około 15 minut
  • Następnie wsypujemy kaszkę manną i gotujemy „na wolnym ogniu” przez około 4-5 minut
  • Pod koniec gotowania dodajemy kilka kropli soku z cytryny oraz Delikatnego kurczaka Gerber
  • Po zagotowaniu zupkę miksujemy, a pod koniec miksowania dodajemy masło
  • Jabłko obrane i wydrążone z gniazd nasiennych pieczemy w temperaturze 160ºC przez około 15 minut po czym przecieramy przez sitko
  • Przetarte jabłko dodajemy do zupki w formie „kleksów”

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

Zarejestruj się!

Mamy oceniają tę treść na 0/5

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.