po 2. roku
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Filet ze schabu z gruszką - po 24. miesiącu

0
0 opinie
1
45min.

Składniki

  • Gruszka świeża: ½ sztuki
  • Sok Gruszkowy Gerber: 1 słoiczek
  • Goździk: 1 sztuka
  • Schab wieprzowy b/k: 200 g
  • Olej: 10 ml
  • Marchew: 60 g
  • Seler korzeń: 20 g
  • Pietruszka korzeń: 20 g
  • Por: 20 g
  • Listek laurowy: ½ sztuki
  • Sól 
  • Listki świeżej bazylii 
  • Kluski kładzione: 100 g

Przybory kuchenne

deska do krojenia, nóż, rondelek z przykrywką, patelnia, talerz

Krok po kroku

  • 45min.
    Czas gotowania
  • 45min.
    Czas całkowity
  • Obraną gruszkę pokroić w równą kostkę i sparzyć w Soku Gruszkowym Gerber z jednym goździkiem. Nie rozgotować!!!

  • Kawałek schabu b/k posolić, po czym obsmażyć na lekko złoty kolor, podlać wodą i sokiem z parzenia gruszki (1:1) do połowy wysokości mięsa, dodać listek laurowy oraz pokrojoną drobno marchew, por, seler oraz pietruszkę. 

  • Dusić do miękkości pod przykryciem. 

  • Gdy mięso jest miękkie, sos miksujemy i dodajemy miękki kawałek masła. 

  • Gdy sos po wymieszaniu uzyska jednolitą konsystencję, dodajemy sparzone gruszki i drobno pokrojoną, świeżą bazylię. 

  • Pokrojony schab polewamy sosem i podajemy z leniwymi kluskami 

logo

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

benefit1

Odbierz próbki NAN OPTIPRO®  PLUS 2 HM-O

benefit2

Testuj nasze najnowsze produkty

benefit3

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

benefit4

Skonsultuj się z ekspertami

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię