Składniki
- Gruszka świeża: ½ sztuki
- Sok Gruszkowy Gerber: 1 słoiczek
- Goździk: 1 sztuka
- Schab wieprzowy b/k: 200 g
- Olej: 10 ml
- Marchew: 60 g
- Seler korzeń: 20 g
- Pietruszka korzeń: 20 g
- Por: 20 g
- Listek laurowy: ½ sztuki
- Sól
- Listki świeżej bazylii
- Kluski kładzione: 100 g
Przybory kuchenne
deska do krojenia, nóż, rondelek z przykrywką, patelnia, talerz
Krok po kroku
-
45min.Czas gotowania
-
45min.Czas całkowity
-
Obraną gruszkę pokroić w równą kostkę i sparzyć w Soku Gruszkowym Gerber z jednym goździkiem. Nie rozgotować!!!
-
Kawałek schabu b/k posolić, po czym obsmażyć na lekko złoty kolor, podlać wodą i sokiem z parzenia gruszki (1:1) do połowy wysokości mięsa, dodać listek laurowy oraz pokrojoną drobno marchew, por, seler oraz pietruszkę.
-
Dusić do miękkości pod przykryciem.
-
Gdy mięso jest miękkie, sos miksujemy i dodajemy miękki kawałek masła.
-
Gdy sos po wymieszaniu uzyska jednolitą konsystencję, dodajemy sparzone gruszki i drobno pokrojoną, świeżą bazylię.
-
Pokrojony schab polewamy sosem i podajemy z leniwymi kluskami

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

Odbierz próbki NAN OPTIPRO® PLUS 2 HM-O

Testuj nasze najnowsze produkty

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

Skonsultuj się z ekspertami