Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

filet_ze_schabu_z_gruszka

24 - 36 miesięcy

Filet ze schabu z gruszką - po 24. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie0

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Gruszka świeża: ½ sztuki
  • Sok Gruszkowy Gerber: 1 słoiczek
  • Goździk: 1 sztuka
  • Schab wieprzowy b/k: 200 g
  • Olej: 10 ml
  • Marchew: 60 g
  • Seler korzeń: 20 g
  • Pietruszka korzeń: 20 g
  • Por: 20 g
  • Listek laurowy: ½ sztuki
  • Sól 
  • Listki świeżej bazylii 
  • Kluski kładzione: 100 g
Przybory kuchenne

deska do krojenia, nóż, rondelek z przykrywką, patelnia, talerz

Sposób przygotowania

  • Obraną gruszkę pokroić w równą kostkę i sparzyć w Soku Gruszkowym Gerbera z jednym goździkiem. Nie rozgotować!!!
  • Kawałek schabu b/k posolić po czym obsmażyć na lekko złoty kolor, podlać wodą i sokiem z parzenia gruszki (1:1) do „połowy wysokości” mięsa, dodać listek laurowy oraz pokrojoną drobno marchew, por i seler oraz pietruszkę. 
  • Dusić do miękkości pod przykryciem. 
  • Gdy mięso jest miękkie, sos miksujemy i dodajemy miękki kawałek masła. 
  • Gdy sos po wymieszaniu uzyska jednolitą konsystencję dodajemy sparzone gruszki i drobno pokrojoną świeżą bazylię. 
  • Pokrojony schab polewamy sosem i podajemy z leniwymi kluskami 

filet_ze_schabu_z_gruszka

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!