Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Article - udostępnij
X
dziecko-gerber

Historia marki Gerber

 

Czy wiesz, że marka Gerber została zrodzona z bliskiego kontaktu matki z dzieckiem i naturalnej potrzeby jego wykarmienia?

poniedziałek, 03.10.2016

Tak to się zaczęło...

Matką firmy jest kobieta, mama dwójki dzieci, mama taka jak Ty, która 90 lat temu napotkała na problem przygotowania swojemu dziecku właściwego posiłku.

Nie podlega wątpliwości fakt, że marka zrodzona została z bliskiego kontaktu matki z dzieckiem i naturalnej potrzeby jego wykarmienia. Tą matką była Dorothy Gerber, która wraz ze swoim mężem Danielem, w 1927 r., za radą, bardzo postępowego jak na tamte czasy, pediatry, zaczęła robić przeciery warzywno-owocowe dla swojego drugiego dziecka, 5. miesięcznej córeczki.

Jednakże proces przygotowania jedzenia dla dzieci w warunkach domowych (obieranie, gotowanie, krojenie, przecieranie) okazał się długotrwały i monotonny. Dlategoteż rok później para postanowiła znaleźć prostszy sposób i przeniosła produkcję posiłków z domowej kuchni do rodzinnej fabryki we Fremont w stanie Michigan. 

W roku kolejnym, po licznych badaniach oraz konsultacjach ze specjalistami ds. żywienia i przedstawicielami środowiska medycznego, wprowadzono na rynek pierwsze dania dla dzieci o nazwie „Gerber’s”.

Czytaj dalej

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Odbierz darmową próbkę NAN OPTIPRO Plus 2
  • Weź udział w KONKURSACH i wygrywaj!
  • TESTUJ produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
  • Otrzymuj NEWSLETTER z informacjami od ekspertów

Zarejestruj się!

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.