Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

poledwiczka_cieleca_kwasno-slodka_z_winogronami

24 - 36 miesięcy

Polędwiczka cielęca kwaśno-słodka z winogronami - po 24. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie2

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Sok z wyciśniętej cytryny: 1 łyżka
  • Miód akacjowy lub wielokwiatowy: 1 płaska łyżeczka
  • Polędwiczka cielęca: 150 g
  • Nestlé Sinlac: do oprószenia mięsa
  • Olej: 1 łyżka
  • Sok Jabłkowo-Winogronowy z Miętą Gerber: 1 buteleczka
  • Śmietanka: 1 łyżeczka
  • Masło: 1 łyżeczka
  • Sól
  • Winogrona rodzynkowe bezpestkowe: 150 g
  • Listki świeżej mięty
Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż, patelnia

Alergeny
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera miód.

Sposób przygotowania

Przygotowanie sosu:

  • Świeżo wyciśnięty sok z cytryny chwilę gotujemy, po czym dodajemy miód i po zagotowaniu zdejmujemy z „ognia”.
  • Mięso kroimy w cienkie plastry i solimy, a następnie oprószamy kaszką Nestlé Sinlac. 
  • Smażymy na oleju z odrobiną masła. 
  • Podsmażone plasterki cielęciny przekładamy do rondelka i podlewamy Sokiem Jabłkowo-Winogronowym z Miętą Gerber oraz odrobiną śmietanki i dusimy na „wolnym ogniu” do miękkości. 
  • Na koniec do sosu dodajemy sos oraz połówki winogron bez skórki i pestek oraz posypujemy drobno pokrojonymi listkami świeżej mięty. 

Podajemy z drobnymi kluseczkami.

poledwiczka_cieleca_kwasno-slodka_z_winogronami

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!