Przepisy - udostępnij
X

Polędwiczka cielęca kwaśno-słodka z winogronami - po 24. miesiącu
Polędwiczka cielęca kwaśno-słodka z winogronami - po 24. miesiącu
Składniki
- Sok z wyciśniętej cytryny: 1 łyżka
- Miód akacjowy lub wielokwiatowy: 1 płaska łyżeczka
- Polędwiczka cielęca: 150 g
- Nestlé Sinlac: do oprószenia mięsa
- Olej: 1 łyżka
- Sok Jabłkowo-Winogronowy z Miętą Gerber: 1 buteleczka
- Śmietanka: 1 łyżeczka
- Masło: 1 łyżeczka
- Sól
- Winogrona rodzynkowe bezpestkowe: 150 g
- Listki świeżej mięty
rondelek, deska do krojenia, nóż, patelnia
Alergeny- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera miód.
Sposób przygotowania
- Świeżo wyciśnięty sok z cytryny chwilę gotujemy, po czym dodajemy miód i po zagotowaniu zdejmujemy z ognia.
- Mięso kroimy w cienkie plastry i solimy, a następnie oprószamy kaszką Nestlé Sinlac.
- Smażymy na oleju z odrobiną masła.
- Podsmażone plasterki cielęciny przekładamy do rondelka i podlewamy Sokiem Jabłkowo-Winogronowym z Miętą Gerber oraz odrobiną śmietanki, i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
- Na koniec do polędwiczki dodajemy sos oraz połówki winogron bez skórki i pestek oraz posypujemy drobno pokrojonymi listkami świeżej mięty.
Podajemy z drobnymi kluseczkami.
