po 2. roku
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Polędwiczka cielęca kwaśno-słodka z winogronami - po 24. miesiącu

0
0 opinie
1
40min.

Składniki

  • Sok z wyciśniętej cytryny: 1 łyżka
  • Miód akacjowy lub wielokwiatowy: 1 płaska łyżeczka
  • Polędwiczka cielęca: 150 g
  • Nestlé Sinlac: do oprószenia mięsa
  • Olej: 1 łyżka
  • Sok Jabłkowo-Winogronowy z Miętą Gerber: 1 buteleczka
  • Śmietanka: 1 łyżeczka
  • Masło: 1 łyżeczka
  • Sól
  • Winogrona rodzynkowe bezpestkowe: 150 g
  • Listki świeżej mięty

Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż, patelnia

Alergeny

  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera miód.

Krok po kroku

  • 40min.
    Czas gotowania
  • 40min.
    Czas całkowity
  • Świeżo wyciśnięty sok z cytryny chwilę gotujemy, po czym dodajemy miód i po zagotowaniu zdejmujemy z ognia.

  • Mięso kroimy w cienkie plastry i solimy, a następnie oprószamy kaszką Nestlé Sinlac. 

  • Smażymy na oleju z odrobiną masła. 

  • Podsmażone plasterki cielęciny przekładamy do rondelka i podlewamy Sokiem Jabłkowo-Winogronowym z Miętą Gerber oraz odrobiną śmietanki, i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. 

  • Na koniec do polędwiczki dodajemy sos oraz połówki winogron bez skórki i pestek oraz posypujemy drobno pokrojonymi listkami świeżej mięty. 

    Podajemy z drobnymi kluseczkami.

logo

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

benefit1

Odbierz próbki NAN OPTIPRO®  PLUS 2 HM-O

benefit2

Testuj nasze najnowsze produkty

benefit3

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

benefit4

Skonsultuj się z ekspertami

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię