Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X

poledwiczka_cieleca_kwasno-slodka_z_winogronami

24 - 36 miesięcy

Polędwiczka cielęca kwaśno-słodka z winogronami - po 24. miesiącu

Składniki
  • Sok z wyciśniętej cytryny: 1 łyżka
  • Miód akacjowy lub wielokwiatowy: 1 płaska łyżeczka
  • Polędwiczka cielęca: 150 g
  • Nestlé Sinlac: do oprószenia mięsa
  • Olej: 1 łyżka
  • Sok Jabłkowo-Winogronowy z Miętą Gerber: 1 buteleczka
  • Śmietanka: 1 łyżeczka
  • Masło: 1 łyżeczka
  • Sól
  • Winogrona rodzynkowe bezpestkowe: 150 g
  • Listki świeżej mięty
Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż, patelnia

Alergeny
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera miód.

Sposób przygotowania

  • Świeżo wyciśnięty sok z cytryny chwilę gotujemy, po czym dodajemy miód i po zagotowaniu zdejmujemy z ognia.
  • Mięso kroimy w cienkie plastry i solimy, a następnie oprószamy kaszką Nestlé Sinlac. 
  • Smażymy na oleju z odrobiną masła. 
  • Podsmażone plasterki cielęciny przekładamy do rondelka i podlewamy Sokiem Jabłkowo-Winogronowym z Miętą Gerber oraz odrobiną śmietanki, i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. 
  • Na koniec do polędwiczki dodajemy sos oraz połówki winogron bez skórki i pestek oraz posypujemy drobno pokrojonymi listkami świeżej mięty. 

Podajemy z drobnymi kluseczkami.

poledwiczka_cieleca_kwasno-slodka_z_winogronami

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Odbierz darmową próbkę NAN OPTIPRO Plus 2
  • Weź udział w KONKURSACH i wygrywaj!
  • TESTUJ produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
  • Otrzymuj NEWSLETTER z informacjami od ekspertów

Zarejestruj się!

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.