Przepis
Barszcz czerwony z truskawkami i jabłkiem oraz Miśkoptami – po 9. miesiącu
1
165min.
Składniki
- Buraki świeże: 300 g
- Marchew: 80 g
- Pietruszka korzeń: 20 g
- Seler korzeń: 20 g
- Sok jabłkowy Gerber: 1 buteleczka
- Sok z wyciśniętej cytryny: 1 płaska łyżeczka
- Jabłko: ½ małej sztuki
- Majeranek suszony: ½ płaskiej małej łyżeczki
- Sól i cukier
- Truskawki świeże lub mrożone: 80 g
- Ser biały: 120 g
- Miśkopty
Alergeny
- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera seler.
Krok po kroku
-
120min.Czas przygotowania
-
45min.Czas gotowania
-
165min.Czas całkowity
-
Buraki oraz pozostałe warzywa kroimy w cienkie plastry i przekładamy do garnka.
-
Warzywa zalewamy Sokiem Jabłkowym Gerber i uzupełniamy wodą, dosypujemy majeranek, sól, cukier i kropimy sokiem z cytryny.
-
Gotujemy nie dłużej jak 4-5 minut, po czym pozostawiamy na minimum 2-3 godziny, po czym przecedzamy i dodajemy sparzone i pokrojone truskawki i jabłka.
-
Do tak przygotowanej zupy dodajemy pokruszony biały ser i podajemy z Miśkoptami Nestlé.
-
Uwaga! – zupkę tą można zmiksować i podawać dzieciom od 6. miesiąca.

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

Odbierz próbki NAN OPTIPRO® PLUS 2 HM-O

Testuj nasze najnowsze produkty

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

Skonsultuj się z ekspertami