Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

barszcz_czerwony_z_truskawkami_i_jablkiem_oraz_miskoptami

13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy

Barszcz czerwony z truskawkami i jabłkiem oraz Miśkoptami – po 9. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie0

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Buraki świeże: 300 g
  • Marchew: 80 g
  • Pietruszka korzeń: 20 g
  • Seler korzeń: 20 g
  • Sok jabłkowy Gerber: 1 buteleczka
  • Sok z wyciśniętej cytryny: 1 płaska łyżeczka
  • Jabłko: ½ małej sztuki
  • Majeranek suszony: ½ płaskiej małej łyżeczki
  • Sól i cukier
  • Truskawki świeże lub mrożone: 80 g
  • Ser biały: 120 g
  • Miśkopty Nestle

 

Alergeny
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera seler.
barszcz_czerwony_z_truskawkami_i_jablkiem_oraz_miskoptami

Sposób przygotowania

  • Buraki kroimy oraz pozostałe warzywa kroimy w cienkie plastry i przekładamy do garnka.
  • Warzywa zalewamy Sokiem Jabłkowym Gerber i uzupełniamy wodą, dosypujemy majeranek, sól, cukier i kropimy sokiem z cytryny.
  • Gotujemy nie dłużej jak 4-5 minut po czym pozostawiamy na minimum 2-3 godziny po czym przecedzamy i dodajemy sparzone i pokrojone truskawki i jabłka.
  • Do tak przygotowanej zupy dodajemy pokruszonego sera białego i podajemy z Miśkoptami Nestle.
  • Uwaga! – zupkę tą można zmiksować i podawać dzieciom od 6. miesiąca.

 

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!