po 9. miesiącu
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Barszcz czerwony z truskawkami i jabłkiem oraz Miśkoptami – po 9. miesiącu

0
0 opinie
1
165min.

Składniki

  • Buraki świeże: 300 g
  • Marchew: 80 g
  • Pietruszka korzeń: 20 g
  • Seler korzeń: 20 g
  • Sok jabłkowy Gerber: 1 buteleczka
  • Sok z wyciśniętej cytryny: 1 płaska łyżeczka
  • Jabłko: ½ małej sztuki
  • Majeranek suszony: ½ płaskiej małej łyżeczki
  • Sól i cukier
  • Truskawki świeże lub mrożone: 80 g
  • Ser biały: 120 g
  • Miśkopty

Alergeny

  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera seler.

Krok po kroku

  • 120min.
    Czas przygotowania
  • 45min.
    Czas gotowania
  • 165min.
    Czas całkowity
  • Buraki oraz pozostałe warzywa kroimy w cienkie plastry i przekładamy do garnka.

  • Warzywa zalewamy Sokiem Jabłkowym Gerber i uzupełniamy wodą, dosypujemy majeranek, sól, cukier i kropimy sokiem z cytryny.

  • Gotujemy nie dłużej jak 4-5 minut, po czym pozostawiamy na minimum 2-3 godziny, po czym przecedzamy i dodajemy sparzone i pokrojone truskawki i jabłka.

  • Do tak przygotowanej zupy dodajemy pokruszony biały ser i podajemy z Miśkoptami Nestlé.

  • Uwaga! – zupkę tą można zmiksować i podawać dzieciom od 6. miesiąca.

logo

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

benefit1

Odbierz próbki NAN OPTIPRO®  PLUS 2 HM-O

benefit2

Testuj nasze najnowsze produkty

benefit3

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

benefit4

Skonsultuj się z ekspertami

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię