Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

krolik_duszony_ze_sliwkami_-_po_1._roku_zycia.jpg

13 - 23 miesięcy

Królik duszony ze śliwkami – po 12. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie2

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Comber z królika b/k: 200 g
  • Śliwki suszone: 6-7 sztuk
  • Masło: 1 łyżeczka
  • Olej: 1 łyżka
  • Bulion drobiowy: 100 ml
  • Krem z jabłek i Suszonych Śliwek Gerber: 1 słoiczek
  • Śmietanka: 1 płaska łyżeczki
  • Sok z wyciśniętej cytryny: 1 łyżeczka
  • Miód wielokwiatowy: 1 łyżeczka
  • Ryż ugotowany na sypko w lekko osolonej wodzie
  • Groszek zielony mrożony
  • Sól
Przybory kuchenne

rondelek, patelnia, deska do krojenia, nóż

Alergeny
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera miód.

Sposób przygotowania

  • Comber z królika faszerujemy suszonymi śliwkami. 
  • Gotowe combry posypujemy solą i w rondelku na oleju z masłem, obsmażamy combry, podlewamy bulionem drobiowym i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
  • Sos: do rondelka wlewamy sos wytworzony podczas duszenia królika i dodajemy Krem z Jabłek i Suszonych Śliwek Gerbera. 
  • Po wymieszaniu i zagotowaniu dodajemy odrobinę śmietanki, doprawiamy solą, sokiem z cytryny i odrobiną miodu oraz wkładamy miękki kawałek masła.
  • Comber kroimy w cienkie plastry, polewamy sosem i podajemy z ryżem z dodatkiem sparzonego w lekko osolonej wodzie zielonego groszku. 

Uwaga! – jeżeli nasze dziecko lubi aromatyczne smaki możemy do sosu w trakcie gotowania dodać np. szczyptę cynamonu, jednego goździka czy startą skórkę z cytryny

krolik_duszony_ze_sliwkami_-_po_1._roku_zycia.jpg

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!