Składniki
- 200g combru z królika
- 6 - 7 śliwek suszonych
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka oleju
- 100 ml bulionu drobiowego
- Krem z jabłek i Suszonych Śliwek Gerber
- 1 łyżeczka śmietanki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- ryż
- zielony groszek
- sól
Przybory kuchenne
rondelek, patelnia, deska do krojenia, nóż
Alergeny
- Produkt zawiera gluten.
- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera miód.
Krok po kroku
-
50min.Czas gotowania
-
50min.Czas całkowity
-
Comber z królika faszerujemy suszonymi śliwkami.
-
Gotowy comber posypujemy solą, w rondelku na oleju z masłem obsmażamy, następnie podlewamy bulionem drobiowym i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
-
Sos: do rondelka wlewamy sos wytworzony podczas duszenia królika i dodajemy Krem z Jabłek i Suszonych Śliwek Gerber.
-
Po wymieszaniu i zagotowaniu dodajemy odrobinę śmietanki, doprawiamy solą, sokiem z cytryny i odrobiną miodu oraz wkładamy miękki kawałek masła.
-
Comber kroimy w cienkie plastry, polewamy sosem i podajemy z ryżem z dodatkiem sparzonego w lekko osolonej wodzie zielonego groszku.
Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
JADŁOSPISY
Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.
DARMOWE PRÓBKI
Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.
KONKURSY
Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.
TESTOWANIA PRODUKTÓW
Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
i małych dzieci.
Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?
Wypróbuj naszą wyszukiwarkę