po 12. miesiącu
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Królik duszony ze śliwkami – po 12. miesiącu

0
0 opinie
1
50min.

Składniki

  • 200g combru z królika
  • 6 - 7 śliwek suszonych
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • Krem z jabłek i Suszonych Śliwek Gerber
  • 1 łyżeczka śmietanki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • ryż
  • zielony groszek
  • sól

Przybory kuchenne

rondelek, patelnia, deska do krojenia, nóż

Alergeny

  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera miód.

Krok po kroku

  • 50min.
    Czas gotowania
  • 50min.
    Czas całkowity
  • Comber z królika faszerujemy suszonymi śliwkami. 

  • Gotowy comber posypujemy solą, w rondelku na oleju z masłem obsmażamy, następnie podlewamy bulionem drobiowym i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.

  • Sos: do rondelka wlewamy sos wytworzony podczas duszenia królika i dodajemy Krem z Jabłek i Suszonych Śliwek Gerber. 

  • Po wymieszaniu i zagotowaniu dodajemy odrobinę śmietanki, doprawiamy solą, sokiem z cytryny i odrobiną miodu oraz wkładamy miękki kawałek masła.

  • Comber kroimy w cienkie plastry, polewamy sosem i podajemy z ryżem z dodatkiem sparzonego w lekko osolonej wodzie zielonego groszku. 

logo

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

benefit1

Odbierz próbki NAN OPTIPRO®  PLUS 2 HM-O

benefit2

Testuj nasze najnowsze produkty

benefit3

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

benefit4

Skonsultuj się z ekspertami

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię