Składniki
- 200g combru z królika
- 6 - 7 śliwek suszonych
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka oleju
- 100 ml bulionu drobiowego
- Krem z jabłek i Suszonych Śliwek Gerber
- 1 łyżeczka śmietanki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- ryż
- zielony groszek
- sól
Przybory kuchenne
rondelek, patelnia, deska do krojenia, nóż
Alergeny
- Produkt zawiera gluten.
- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera miód.
Krok po kroku
-
50min.Czas gotowania
-
50min.Czas całkowity
-
Comber z królika faszerujemy suszonymi śliwkami.
-
Gotowy comber posypujemy solą, w rondelku na oleju z masłem obsmażamy, następnie podlewamy bulionem drobiowym i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
-
Sos: do rondelka wlewamy sos wytworzony podczas duszenia królika i dodajemy Krem z Jabłek i Suszonych Śliwek Gerber.
-
Po wymieszaniu i zagotowaniu dodajemy odrobinę śmietanki, doprawiamy solą, sokiem z cytryny i odrobiną miodu oraz wkładamy miękki kawałek masła.
-
Comber kroimy w cienkie plastry, polewamy sosem i podajemy z ryżem z dodatkiem sparzonego w lekko osolonej wodzie zielonego groszku.

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

Odbierz próbki NAN OPTIPRO® PLUS 2 HM-O

Testuj nasze najnowsze produkty

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

Skonsultuj się z ekspertami