Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X

13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy

Królik duszony ze śliwkami – po 12. miesiącu

Porcje1

Time preparation10mn

Time cooking40mn

Time Total50mn

Składniki
  • 200g combru z królika
  • 6 - 7 śliwek suszonych
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • Krem z jabłek i Suszonych Śliwek Gerber
  • 1 łyżeczka śmietanki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • ryż
  • zielony groszek
  • sól
Przybory kuchenne

rondelek, patelnia, deska do krojenia, nóż

Alergeny
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera miód.

Sposób przygotowania

  • Comber z królika faszerujemy suszonymi śliwkami. 
  • Gotowy comber posypujemy solą, w rondelku na oleju z masłem obsmażamy, następnie podlewamy bulionem drobiowym i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
  • Sos: do rondelka wlewamy sos wytworzony podczas duszenia królika i dodajemy Krem z Jabłek i Suszonych Śliwek Gerber. 
  • Po wymieszaniu i zagotowaniu dodajemy odrobinę śmietanki, doprawiamy solą, sokiem z cytryny i odrobiną miodu oraz wkładamy miękki kawałek masła.
  • Comber kroimy w cienkie plastry, polewamy sosem i podajemy z ryżem z dodatkiem sparzonego w lekko osolonej wodzie zielonego groszku. 

Dołącz do Programu Nestlé Baby&me

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego maluszka!

  • pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków
  • odbierz darmowe próbki NAN OPTIPRO Plus 2 HM-O
  • weź udział w konkursach i wygrywaj
  • testuj produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
Mamy oceniają tę treść na 0/5
avatar
Szukaj

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.