5 - 6 miesięcy
Obiad
Przepis
Add this post to favorites

Zupka kalafiorowa z czerwoną papryką po 4. miesiącu

1
30min.

Składniki

  • Różyczki kalafiora 40 g
  • Korzeń pietruszki 50 g
  • Jabłuszka z morelami Gerber, po 4. miesiącu 3 łyżki
  • Kasza jaglana 2 łyżeczki
  • Olej słonecznikowy 1 łyżeczka
  • Listki świeżego tymianku 6-8 listków
  • Oliwa z oliwek extra vergine 1 łyżka
  • Papryka czerwona świeża bez pestek i szypułki 60 g

Przybory kuchenne

nóż, deska do krojenia. rondelek, mikser, piekarnik, sitko

Krok po kroku

  • 30min.
    Czas gotowania
  • 30min.
    Czas całkowity
  • Kalafiora i umytą oraz obraną pietruszkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy przez około 20 minut

  • W połowie gotowania dodajemy kaszę jaglaną

  • Gdy kasza i warzywa są miękkie całość miksujemy, a pod koniec miksowania dodajemy listki tymianku oraz Jabłuszka z morelami Gerber i wlewamy niewielką ilość oleju słonecznikowego

  • Czerwoną paprykę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 120ºC przez 5 minut (możemy też sparzyć we wrzątku)

  • Z upieczonej papryki zdejmujemy skórkę, a miąższ przecieramy przez sitko i następnie mieszamy z oliwą z oliwek

  • Ciepłą zupę kalafiorowo-pietruszkową suto skrapiamy zmiksowaną papryką

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów

MVP Logo
  • jadlopisy

    JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • darmowe_probki_ikona

    DARMOWE PRÓBKI

    Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.

  • konkursy_ikona

    KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.

  • testowania_produktów_ikona

    TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
    i małych dzieci.

Search icon

Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?

Wypróbuj naszą wyszukiwarkę