Zupka kalafiorowa z czerwoną papryką po 4. miesiącu
Składniki
- Różyczki kalafiora 40 g
- Korzeń pietruszki 50 g
- Jabłuszka z morelami Gerber, po 4. miesiącu 3 łyżki
- Kasza jaglana 2 łyżeczki
- Olej słonecznikowy 1 łyżeczka
- Listki świeżego tymianku 6-8 listków
- Oliwa z oliwek extra vergine 1 łyżka
- Papryka czerwona świeża bez pestek i szypułki 60 g
Przybory kuchenne
nóż, deska do krojenia. rondelek, mikser, piekarnik, sitko
Krok po kroku
-
30min.Czas gotowania
-
30min.Czas całkowity
-
Kalafiora i umytą oraz obraną pietruszkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy przez około 20 minut
-
W połowie gotowania dodajemy kaszę jaglaną
-
Gdy kasza i warzywa są miękkie całość miksujemy, a pod koniec miksowania dodajemy listki tymianku oraz Jabłuszka z morelami Gerber i wlewamy niewielką ilość oleju słonecznikowego
-
Czerwoną paprykę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 120ºC przez 5 minut (możemy też sparzyć we wrzątku)
-
Z upieczonej papryki zdejmujemy skórkę, a miąższ przecieramy przez sitko i następnie mieszamy z oliwą z oliwek
-
Ciepłą zupę kalafiorowo-pietruszkową suto skrapiamy zmiksowaną papryką

Dołącz do programu Nestlé Baby&Me!
Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.
ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE
Średnia ocena
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
PRZEPISY POWIĄZANE
PRODUKTY POWIĄZANE

po 8. miesiącu
Gerber Jabłuszka z truskawkami i jagodami
Aromatyczny przecier z jabłek, truskawek i jagód, stworzony z myślą o niemowlętach powyżej 8. miesiąca życia.