Składniki
- Różyczki kalafiora 40 g
- Korzeń pietruszki 50 g
- Jabłuszka z morelami Gerber, po 4. miesiącu 3 łyżki
- Kasza jaglana 2 łyżeczki
- Olej słonecznikowy 1 łyżeczka
- Listki świeżego tymianku 6-8 listków
- Oliwa z oliwek extra vergine 1 łyżka
- Papryka czerwona świeża bez pestek i szypułki 60 g
Przybory kuchenne
nóż, deska do krojenia. rondelek, mikser, piekarnik, sitko
Krok po kroku
-
30min.Czas gotowania
-
30min.Czas całkowity
-
Kalafiora i umytą oraz obraną pietruszkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy przez około 20 minut
-
W połowie gotowania dodajemy kaszę jaglaną
-
Gdy kasza i warzywa są miękkie całość miksujemy, a pod koniec miksowania dodajemy listki tymianku oraz Jabłuszka z morelami Gerber i wlewamy niewielką ilość oleju słonecznikowego
-
Czerwoną paprykę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 120ºC przez 5 minut (możemy też sparzyć we wrzątku)
-
Z upieczonej papryki zdejmujemy skórkę, a miąższ przecieramy przez sitko i następnie mieszamy z oliwą z oliwek
-
Ciepłą zupę kalafiorowo-pietruszkową suto skrapiamy zmiksowaną papryką
Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
JADŁOSPISY
Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.
DARMOWE PRÓBKI
Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.
KONKURSY
Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.
TESTOWANIA PRODUKTÓW
Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
i małych dzieci.
Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?
Wypróbuj naszą wyszukiwarkę