Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Przepisy - udostępnij
X
Składniki
  • Różyczki kalafiora 40 g
  • Korzeń pietruszki 50 g
  • Jabłuszka z morelami Gerber, po 4. miesiącu 3 łyżki
  • Kasza jaglana 2 łyżeczki
  • Olej słonecznikowy 1 łyżeczka
  • Listki świeżego tymianku 6-8 listków
  • Oliwa z oliwek extra vergine 1 łyżka
  • Papryka czerwona świeża bez pestek i szypułki 60 g
Przybory kuchenne

nóż, deska do krojenia. rondelek, mikser, piekarnik, sitko

Sposób Przygotowania

  • Kalafiora i umytą oraz obraną pietruszkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy przez około 20 minut
  • W połowie gotowania dodajemy kaszę jaglaną
  • Gdy kasza i warzywa są miękkie całość miksujemy, a pod koniec miksowania dodajemy listki tymianku oraz Jabłuszka z morelami Gerber i wlewamy niewielką ilość oleju słonecznikowego
  • Czerwoną paprykę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 120ºC przez 5 minut (możemy też sparzyć we wrzątku)
  • Z upieczonej papryki zdejmujemy skórkę, a miąższ przecieramy przez sitko i następnie mieszamy z oliwą z oliwek
  • Ciepłą zupę kalafiorowo-pietruszkową suto skrapiamy zmiksowaną papryką

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

Zarejestruj się!

Mamy oceniają tę treść na 0/5

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.