Zupka z dyni, indyka i jarmużu po 5. miesiącu

Zupka z dyni, indyka i jarmużu po 5. miesiącu

po 5. miesiącu
Przepis
Cooking: 40 min.
Portion(s): 1
obiad

Składniki

  • 30g marchewki
  • 30g ziemniaka
  • 20g piersi z indyka
  • Dynia Gerber
  • 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 3/4 szklanki wody
  • liście jarmużu 

Krok po kroku

  • Filet z indyka kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie przez około 20 minut.

  • Do gotującego się indyka dodajemy umyte, obrane i pokrojone w drobną kostkę marchewkę oraz ziemniaki.

  • Całość gotujemy przez kolejne 10 minut, a pod koniec gotowania dodajemy Dynię Gerber i oliwę z oliwek.

  • Tak przygotowaną zupkę miksujemy na jednolitą papkę.

  • Jeżeli jest taka potrzeba dolewamy kilka łyżeczek przegotowanej wody aby zupka nie była zbyt gęsta.

  • Na koniec dodajemy bardzo drobno pokrojony sparzony lub zmiksowany jarmuż.

benefity programu

Dołącz do programu Nestlé FamilyNes

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.

Materiały do pobrania dla Rodziców

Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.

Przepisy dla dzieci

Przepisy dla dzieci

Poznaj ciekawe pomysły na dania, które z łatwością przygotujesz swojemu Dziecku.
Jadłospisy do pobrania

Jadłospisy do pobrania

Ściągnij gotowe propozycje na pyszne śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje dla Twojego Maluszka.
Rozszerzenie diety

Rozszerzanie diety – tabela karmienia

Pobierz infografikę, która ułatwi Ci planowanie posiłków dla Dziecka na kolejnych etapach rozwoju.