Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X

Składniki Przybory kuchenne

rondelek, sitko

Sposób Przygotowania

  • Ryż gotujemy w nieosolonej wodzie do miękkości i po odcedzeniu dodajemy ugotowany według przepisu z opakowania Kleik ryżowy Nestlé
  • Sparzone wiśnie i winogrona przecieramy przez gęste sitko i doprawiamy szczyptą cukru po czym podgrzewamy
  • Sok z wyciśniętej pomarańczy podgrzewamy i jeżeli jest taka konieczność, doprawiamy szczyptą cukru
  • Do miseczki lub na talerzyk nakładamy porcję ciepłego ryżu wymieszanego z kleikiem ryżowym i polewamy przetartymi winogronami z wiśniami po czym delikatnie mieszamy
  • Tuż przed podaniem polewamy niewielką ilością soku z pomarańczy i posypujemy zmiksowanym lub bardzo drobno pokruszonym Miśkoptem Nestlé

Dołącz do Programu Nestlé Baby&me

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego maluszka!

Mamy oceniają tę treść na 0/5
Szukaj

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.