po 4. miesiącu
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Zupka szparagowa po 4. miesiącu

0
0 opinie
1
35min.

Składniki

  • Korzeń pietruszki obrany 30g
  • Szparagi białe i zielone obrane z włókien 70 g
  • Jabłko obrane i z wyciętymi szypułkami 20 g
  • Seler naciowy obrany z łyk 30 g
  • Polędwiczka cielęca lub górka cielęca b/k 50 g
  • Kleik kukurydziany Nestlé po 4. miesiącu 2 łyżeczki
  • Woda  1 1/2 szklanki
  • Masło 1 łyżeczka
  • Ugotowane żółtko jaja kurzego 1 sztuka
  • Koperek („piórka” bez łodyżek)

Przybory kuchenne

nóż, deska do krojenia, rondelek, mikser, sitko

Krok po kroku

  • 35min.
    Czas gotowania
  • 35min.
    Czas całkowity
  • Pokrojona w kostkę cielęcinę gotujemy w jednej szklance wody przez 20 minut

  • Po 10 minutach gotowania dodajemy zielone szparagi, seler naciowy i drobno pokrojony korzeń pietruszki

  • Pod koniec gotowania dodajemy jabłko i Kleik kukurydziany Nestlé

  • Gdy wszystko jest miękkie, całość miksujemy na jednolitą papkę, a pod koniec miksowania wrzucamy miękkie masło

  • Szparagi białe gotujemy oddzielnie w niewielkiej ilości wody po czym miksujemy

  • Ciepłą zupkę posypujemy drobno pokrojonym koperkiem i przetartym przez sitko ugotowanym żółtkiem oraz „stawiamy kleksy” ze zmiksowanych białych szparagów

Dołącz do programu Nestlé Baby&Me

Dołącz do programu Nestlé Baby&Me!

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię