Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X
Składniki
  • Korzeń pietruszki obrany 30g
  • Szparagi białe i zielone obrane z włókien 70 g
  • Jabłko obrane i z wyciętymi szypułkami 20 g
  • Seler naciowy obrany z łyk 30 g
  • Polędwiczka cielęca lub górka cielęca b/k 50 g
  • Kleik kukurydziany Nestlé po 4. miesiącu 2 łyżeczki
  • Woda  1 1/2 szklanki
  • Masło 1 łyżeczka
  • Ugotowane żółtko jaja kurzego 1 sztuka
  • Koperek („piórka” bez łodyżek)
Przybory kuchenne

nóż, deska do krojenia, rondelek, mikser, sitko

Sposób Przygotowania

  • Pokrojona w kostkę cielęcinę gotujemy w jednej szklance wody przez 20 minut
  • Po 10 minutach gotowania dodajemy zielone szparagi, seler naciowy i drobno pokrojony korzeń pietruszki
  • Pod koniec gotowania dodajemy jabłko i Kleik kukurydziany Nestlé
  • Gdy wszystko jest miękkie, całość miksujemy na jednolitą papkę, a pod koniec miksowania wrzucamy miękkie masło
  • Szparagi białe gotujemy oddzielnie w niewielkiej ilości wody po czym miksujemy
  • Ciepłą zupkę posypujemy drobno pokrojonym koperkiem i przetartym przez sitko ugotowanym żółtkiem oraz „stawiamy kleksy” ze zmiksowanych białych szparagów

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Odbierz darmową próbkę NAN OPTIPRO Plus 2
  • Weź udział w KONKURSACH i wygrywaj!
  • TESTUJ produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
  • Otrzymuj NEWSLETTER z informacjami od ekspertów

Zarejestruj się!

Przepisy

0 opinie

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.