Zupka szparagowa po 4. miesiącu
Składniki
- Korzeń pietruszki obrany 30g
- Szparagi białe i zielone obrane z włókien 70 g
- Jabłko obrane i z wyciętymi szypułkami 20 g
- Seler naciowy obrany z łyk 30 g
- Polędwiczka cielęca lub górka cielęca b/k 50 g
- Kleik kukurydziany Nestlé po 4. miesiącu 2 łyżeczki
- Woda 1 1/2 szklanki
- Masło 1 łyżeczka
- Ugotowane żółtko jaja kurzego 1 sztuka
- Koperek („piórka” bez łodyżek)
Przybory kuchenne
nóż, deska do krojenia, rondelek, mikser, sitko
Krok po kroku
-
35min.Czas gotowania
-
35min.Czas całkowity
-
Pokrojona w kostkę cielęcinę gotujemy w jednej szklance wody przez 20 minut
-
Po 10 minutach gotowania dodajemy zielone szparagi, seler naciowy i drobno pokrojony korzeń pietruszki
-
Pod koniec gotowania dodajemy jabłko i Kleik kukurydziany Nestlé
-
Gdy wszystko jest miękkie, całość miksujemy na jednolitą papkę, a pod koniec miksowania wrzucamy miękkie masło
-
Szparagi białe gotujemy oddzielnie w niewielkiej ilości wody po czym miksujemy
-
Ciepłą zupkę posypujemy drobno pokrojonym koperkiem i przetartym przez sitko ugotowanym żółtkiem oraz „stawiamy kleksy” ze zmiksowanych białych szparagów

Dołącz do programu Nestlé Baby&Me!
Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.
ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE
Średnia ocena
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
PRZEPISY POWIĄZANE
PRODUKTY POWIĄZANE

po 4. miesiącu
Nestlé Kleik kukurydziany
Produkt bezglutenowy, wyprodukowany z wysokiej jakości ziaren kukurydzy, który powstał z myślą o niemowlętach po 4. miesiącu życia.