Krem z kalafiora i zielonej papryki po 6. miesiącu

Krem z kalafiora i zielonej papryki po 6. miesiącu

po 6. miesiącu
Przepis
Cooking: 40 min.
Portion(s): 1
obiad

Składniki

 

Przybory kuchenne

nóż, deska do krojenia, piekarnik, rondelek, mikser

Alergeny

Produkt zawiera mleko.

Krok po kroku

  • Kalafiora kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w wodzie przez około 10 minut.

  • W połowie gotowania wsypujemy Kleik kukurydziany Nestlé.

  • Kawałki papryki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160ºC przez 8-10 minut (czas pieczenia uzależniony jest od grubości miąższu papryki).

  • Upieczoną paprykę obieramy ze skórki i dodajemy do kalafiora z kleikiem kukurydzianym Nestlé razem z masłem po czym całość miksujemy.

  • Do zmiksowanego kalafiora z papryką dodajemy Mus Jabłkowy z brzoskwiniami Gerber i jeżeli jest taka potrzeba to podgrzewamy.

  • Zupkę przed podaniem posypujemy drobno pokrojonym koperkiem.

benefity programu

Dołącz do programu Nestlé FamilyNes

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.

Materiały do pobrania dla Rodziców

Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.

Przepisy dla dzieci

Przepisy dla dzieci

Poznaj ciekawe pomysły na dania, które z łatwością przygotujesz swojemu Dziecku.
Jadłospisy do pobrania

Jadłospisy do pobrania

Ściągnij gotowe propozycje na pyszne śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje dla Twojego Maluszka.
Rozszerzenie diety

Rozszerzanie diety – tabela karmienia

Pobierz infografikę, która ułatwi Ci planowanie posiłków dla Dziecka na kolejnych etapach rozwoju.