Składniki
- 130g filetu z ryby
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
- sól
- 1 łyżeczka oleju do smażenia
- 1/4 pęczka koperku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 - 3 łyżeczki śmietany
- 60 ml bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka Kleiku Ryżowego Nestlé
- 1 łyżeczka masła
- surówka z marchwi
Przybory kuchenne
pojemnik z pokrywką do marynaty, patelnia, garnuszek, rondelek, talerz
Alergeny
- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera rybę.
Krok po kroku
-
90min.Czas przygotowania
-
25min.Czas gotowania
-
115min.Czas całkowity
-
Porcję fileta rybnego marynujemy przez max.1,5 godziny w lodówce - doprawiamy solą, polewamy oliwą z oliwek oraz posypujemy nasionami kopru włoskiego i świeżym koperkiem.
-
Po wyjęciu ryby z marynaty smażymy ją na oleju.
-
Sos: do garnuszka wyciskamy sok z cytryny, dolewamy trochę śmietanki i wywaru drobiowego oraz szczyptę ziarna kopru włoskiego.
-
Po 2-3 minutach gotowania sosu na wolnym ogniu cedzimy go przez sitko.
-
Sos zagęszczamy kleikiem ryżowym Nestlé.
-
Do gorącego sosu dodajemy miękkie masło i drobno pokrojony koperek.
-
Rybę polewamy sosem i podajemy ze smażonymi ziemniaczkami pokrojonymi w niedużą kostkę oraz surówką z marchwi.

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

Odbierz próbki NAN OPTIPRO® PLUS 2 HM-O

Testuj nasze najnowsze produkty

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

Skonsultuj się z ekspertami