25 - 36 miesięcy
Obiad
Przepis
Add this post to favorites

Smażone eskalopki z ryby z koperkiem - po 24. miesiącu

1
115min.

Składniki

  • 130g filetu z ryby
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • sól
  • 1 łyżeczka oleju do smażenia
  • 1/4 pęczka koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 - 3 łyżeczki śmietany
  • 60 ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka Kleiku Ryżowego Nestlé
  • 1 łyżeczka masła
  • surówka z marchwi

Przybory kuchenne

pojemnik z pokrywką do marynaty, patelnia, garnuszek, rondelek, talerz

Alergeny

  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera rybę.

Krok po kroku

  • 90min.
    Czas przygotowania
  • 25min.
    Czas gotowania
  • 115min.
    Czas całkowity
  • Porcję fileta rybnego marynujemy przez max.1,5 godziny w lodówce - doprawiamy solą, polewamy oliwą z oliwek oraz posypujemy nasionami kopru włoskiego i świeżym koperkiem.

  • Po wyjęciu ryby z marynaty smażymy ją na oleju. 

  • Sos: do garnuszka wyciskamy sok z cytryny, dolewamy trochę śmietanki i wywaru drobiowego oraz szczyptę ziarna kopru włoskiego.

  • Po 2-3 minutach gotowania sosu na wolnym ogniu cedzimy go przez sitko.

  • Sos zagęszczamy kleikiem ryżowym Nestlé.

  • Do gorącego sosu dodajemy miękkie masło i drobno pokrojony koperek.

  • Rybę polewamy sosem i podajemy ze smażonymi ziemniaczkami pokrojonymi w niedużą kostkę oraz surówką z marchwi.

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
Logo white
  • JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • PRÓBKI

    Odbierz darmowe próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO

  • KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody

  • TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci

Search icon

Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?

Wypróbuj naszą wyszukiwarkę