Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X

24 - 36 miesięcy

Smażone eskalopki z ryby z koperkiem - po 24. miesiącu

Porcje1

Time preparation10mn

Time cooking105mn

Time Total115mn

Składniki
  • 130g filetu z ryby
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • sól
  • 1 łyżeczka oleju do smażenia
  • 1/4 pęczka koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 - 3 łyżeczki śmietany
  • 60 ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka Kleiku Ryżowego Nestlé
  • 1 łyżeczka masła
  • surówka z marchwi
Przybory kuchenne

pojemnik z pokrywką do marynaty, patelnia, garnuszek, rondelek, talerz

Alergeny
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera rybę.

Sposób przygotowania

  • Porcję fileta rybnego marynujemy przez max.1,5 godziny w lodówce - doprawiamy solą, polewamy oliwą z oliwek oraz posypujemy nasionami kopru włoskiego i świeżym koperkiem. 
  • Po wyjęciu ryby z marynaty smażymy ją na oleju. 
  • Sos: do garnuszka wyciskamy sok z cytryny, dolewamy trochę śmietanki i wywaru drobiowego oraz szczyptę ziarna kopru włoskiego. 
  • Po 2-3 minutach gotowania sosu na wolnym ogniu cedzimy go przez sitko. 
  • Sos zagęszczamy kleikiem ryżowym Nestlé. 
  • Do gorącego sosu dodajemy miękkie masło i drobno pokrojony koperek. 
  • Rybę polewamy sosem i podajemy ze smażonymi ziemniaczkami pokrojonymi w niedużą kostkę oraz surówką z marchwi.

Dołącz do Programu Nestlé Baby&me

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego maluszka!

  • pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków
  • odbierz darmowe próbki NAN OPTIPRO Plus 2 HM-O
  • weź udział w konkursach i wygrywaj
  • testuj produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
Mamy oceniają tę treść na 0/5
avatar
Szukaj

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.