po 2. roku
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Smażone eskalopki z ryby z koperkiem - po 24. miesiącu

0
0 opinie
1
115min.

Składniki

  • 130g filetu z ryby
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • sól
  • 1 łyżeczka oleju do smażenia
  • 1/4 pęczka koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 - 3 łyżeczki śmietany
  • 60 ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka Kleiku Ryżowego Nestlé
  • 1 łyżeczka masła
  • surówka z marchwi

Przybory kuchenne

pojemnik z pokrywką do marynaty, patelnia, garnuszek, rondelek, talerz

Alergeny

  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera rybę.

Krok po kroku

  • 90min.
    Czas przygotowania
  • 25min.
    Czas gotowania
  • 115min.
    Czas całkowity
  • Porcję fileta rybnego marynujemy przez max.1,5 godziny w lodówce - doprawiamy solą, polewamy oliwą z oliwek oraz posypujemy nasionami kopru włoskiego i świeżym koperkiem.

  • Po wyjęciu ryby z marynaty smażymy ją na oleju. 

  • Sos: do garnuszka wyciskamy sok z cytryny, dolewamy trochę śmietanki i wywaru drobiowego oraz szczyptę ziarna kopru włoskiego.

  • Po 2-3 minutach gotowania sosu na wolnym ogniu cedzimy go przez sitko.

  • Sos zagęszczamy kleikiem ryżowym Nestlé.

  • Do gorącego sosu dodajemy miękkie masło i drobno pokrojony koperek.

  • Rybę polewamy sosem i podajemy ze smażonymi ziemniaczkami pokrojonymi w niedużą kostkę oraz surówką z marchwi.

logo

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

benefit1

Odbierz próbki NAN OPTIPRO®  PLUS 2 HM-O

benefit2

Testuj nasze najnowsze produkty

benefit3

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

benefit4

Skonsultuj się z ekspertami

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię