MyFeed Personalized Content
po 6. miesiącu
kolacja
Przepis
Add this post to favorites

Przecier z jabłka z kleikiem ryżowym po 6. miesiącu

1
30min.
Składniki

 

Przybory kuchenne

piekarnik, mikser, 

Krok po kroku
  • 30min.
    Czas gotowania
  • 30min.
    Czas całkowity
  • Umyte całe jabłko pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez około 20-25 minut (czas pieczenia uzależniony jest od twardości jabłka). 

  • Miąższ upieczonego jabłka po wydrążeniu miksujemy lub bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem.

  • Łyżeczkę kleiku ryżowego Nestlé Proste Zboża dodajemy do upieczonego i przetartego miąższu jabłka. Ewentualnie dodajemy łyżkę ciepłej przegotowanej wody dla uzyskania idealnej konsystencji.

Baby&Me_banner_rejestracyjny z wózkiem
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!

Dołącz do programu Nestlé Baby&me i poznaj wszystkie benefity, które dla Ciebie przygotowaliśmy.

Materiały do pobrania dla Rodziców

Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.

Przepisy dla dzieci
Przepisy dla dzieci

Poznaj ciekawe pomysły na dania, które z łatwością przygotujesz swojemu Dziecku.

Jadłospisy do pobrania
Jadłospisy do pobrania

Ściągnij gotowe propozycje na pyszne śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje dla Twojego Maluszka.

Rozszerzenie diety
Rozszerzanie diety – tabela karmienia

Pobierz infografikę, która ułatwi Ci planowanie posiłków dla Dziecka na kolejnych etapach rozwoju.