Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X

13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy5 - 6 miesięcy

Galaretka warzywna z czerwonego buraka – po 12. miesiącu

Składniki
  • jeden burak (ok. 80 g gotowanego buraka)
  • 1,5 łyżeczki (8 g) żelatyny
  • 200 ml przegotowanej gorącej wody
  • 2 czubate łyżki (20 g) Nestlé Sinlac

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj buraki do miękkości (ok. 1,5 h).
  2. Obierz ze skórki i zetrzyj na drobnej tarce.
  3. Do oddzielnego naczynia wlej gorącą przegotowaną wodę, dodaj żelatynę i dokładnie rozmieszaj.
  4. Dodaj startego buraka, a następnie pozostaw na 20 minut do ostygnięcia.
  5. Dodaj 2 czubate łyżki Nestlé Sinlac i ponownie wymieszaj.
  6. Rozdziel galaretkę na mniejsze porcje. Możesz ją wstawić do lodówki, aby szybciej stężała.

Dołącz do Programu Nestlé Baby&me

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego maluszka!

Mamy oceniają tę treść na 0/5
Szukaj

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.