Przepis
Galaretka warzywna z czerwonego buraka – po 12. miesiącu
1
200min.
Składniki
- jeden burak (ok. 80 g gotowanego buraka)
- 1,5 łyżeczki (8 g) żelatyny
- 200 ml przegotowanej gorącej wody
- 2 czubate łyżki (20 g) Nestlé Sinlac
Krok po kroku
-
180min.Czas przygotowania
-
20min.Czas gotowania
-
200min.Czas całkowity
-
Ugotuj buraki do miękkości (ok. 1,5 h)
-
Obierz ze skórki i zetrzyj na drobnej tarce.
-
Do oddzielnego naczynia wlej gorącą przegotowaną wodę, dodaj żelatynę i dokładnie rozmieszaj.
-
Dodaj startego buraka, a następnie pozostaw na 20 minut do ostygnięcia.
-
Dodaj 2 czubate łyżki Nestlé Sinlac i ponownie wymieszaj.
-
Rozdziel galaretkę na mniejsze porcje. Możesz ją wstawić do lodówki, aby szybciej stężała.

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

Odbierz próbki NAN OPTIPRO® PLUS 2 HM-O

Testuj nasze najnowsze produkty

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

Skonsultuj się z ekspertami