13 - 24 miesiące
Podwieczorek
Przepis
Add this post to favorites

Galaretka warzywna z czerwonego buraka – po 12. miesiącu

1
200min.

Składniki

  • jeden burak (ok. 80 g gotowanego buraka)
  • 1,5 łyżeczki (8 g) żelatyny
  • 200 ml przegotowanej gorącej wody
  • 2 czubate łyżki (20 g) Nestlé Sinlac

Krok po kroku

  • 180min.
    Czas przygotowania
  • 20min.
    Czas gotowania
  • 200min.
    Czas całkowity
  • Ugotuj buraki do miękkości (ok. 1,5 h)

  • Obierz ze skórki i zetrzyj na drobnej tarce.

  • Do oddzielnego naczynia wlej gorącą przegotowaną wodę, dodaj żelatynę i dokładnie rozmieszaj.

  • Dodaj startego buraka, a następnie pozostaw na 20 minut do ostygnięcia.

  • Dodaj 2 czubate łyżki Nestlé Sinlac i ponownie wymieszaj.

  • Rozdziel galaretkę na mniejsze porcje. Możesz ją wstawić do lodówki, aby szybciej stężała.

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów

MVP Logo
  • jadlopisy

    JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • darmowe_probki_ikona

    DARMOWE PRÓBKI

    Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.

  • konkursy_ikona

    KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.

  • testowania_produktów_ikona

    TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
    i małych dzieci.

Search icon

Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?

Wypróbuj naszą wyszukiwarkę