
Galaretka warzywna z czerwonego buraka – po 12. miesiącu
Składniki
- jeden burak (ok. 80 g gotowanego buraka)
- 1,5 łyżeczki (8 g) żelatyny
- 200 ml przegotowanej gorącej wody
- 2 czubate łyżki (20 g) Nestlé Sinlac
Krok po kroku
-
Ugotuj buraki do miękkości (ok. 1,5 h)
-
Obierz ze skórki i zetrzyj na drobnej tarce.
-
Do oddzielnego naczynia wlej gorącą przegotowaną wodę, dodaj żelatynę i dokładnie rozmieszaj.
-
Dodaj startego buraka, a następnie pozostaw na 20 minut do ostygnięcia.
-
Dodaj 2 czubate łyżki Nestlé Sinlac i ponownie wymieszaj.
-
Rozdziel galaretkę na mniejsze porcje. Możesz ją wstawić do lodówki, aby szybciej stężała.

Dołącz do programu Nestlé FamilyNes
Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.