Przepisy - udostępnij
X

Galaretka warzywna z czerwonego buraka – po 12. miesiącu
Galaretka warzywna z czerwonego buraka – po 12. miesiącu
Składniki
- jeden burak (ok. 80 g gotowanego buraka)
- 1,5 łyżeczki (8 g) żelatyny
- 200 ml przegotowanej gorącej wody
- 2 czubate łyżki (20 g) Nestlé Sinlac
Sposób przygotowania
- Ugotuj buraki do miękkości (ok. 1,5 h).
- Obierz ze skórki i zetrzyj na drobnej tarce.
- Do oddzielnego naczynia wlej gorącą przegotowaną wodę, dodaj żelatynę i dokładnie rozmieszaj.
- Dodaj startego buraka, a następnie pozostaw na 20 minut do ostygnięcia.
- Dodaj 2 czubate łyżki Nestlé Sinlac i ponownie wymieszaj.
- Rozdziel galaretkę na mniejsze porcje. Możesz ją wstawić do lodówki, aby szybciej stężała.
