Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X

Ptysie z owocowym jogurtem

13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy

Ptysie z owocowym jogurtem – po 12. miesiącu

Składniki

Ciasto ptysiowe:

Przybory kuchenne

rondelek, szpryca do ciasta, talerz, łyżka

Alergeny
  • Produkt zawiera jajka.
  • Produkt zawiera mleko.

Sposób przygotowania

  • Rozpuszczone masło zagotowujemy w małym rondelku z wodą.
  • Zaraz po zagotowaniu, wsypujemy Sinlac Nestlé oraz szczyptę soli i dokładnie mieszamy nie zdejmując z ognia, z tym, że musimy siłę ognia skręcić na minimum.
  • Do lekko przestudzonego ciasta wkręcamy jajko.
  • Ciasto musi mieć jednolitą konsystencję i odchodzić od łyżki.
  • Ciasto ptysiowe szprycujemy na blachę wyłożoną pergaminem.
  • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC przez 25-30 minut.
  • Z ciasta ptysiowego pieczemy małe ptysie, po czym przekrajamy je w poprzek i nakładamy deserek Nestlé Jogolino wymieszany z dowolnymi owocami świeżymi lub mrożonymi. Całość posypujemy cukrem pudrem i/lub startą czekoladą.

 

Ptysie z owocowym deserkiem mlecznym

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Odbierz darmową próbkę NAN OPTIPRO Plus 2
  • Weź udział w KONKURSACH i wygrywaj!
  • TESTUJ produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
  • Otrzymuj NEWSLETTER z informacjami od ekspertów

Zarejestruj się!

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.