Zupka z czerwonej soczewicy i indyka z dodatkiem szpinaku po 6. miesiącu
- 30g marchewki
- 30g ziemniaka
- 30g czerwonej soczewicy
- 3 łyżeczki Delikatnego Indyka Gerber
- 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego
- 1 szklanka wody
- 6-8 listków świeżego szpinaku
-
30min.Czas gotowania
-
30min.Czas całkowity
-
Obraną i umytą marchewkę oraz ziemniaki wkładamy do wrzątku razem z soczewicą i gotujemy ok. 15-20 minut.
-
Gdy warzywa i soczewica są miękkie całość miksujemy na papkę.
-
Pod koniec miksowania dodajemy Delikatny indyk Gerber.
-
Listki szpinaku parzymy we wrzącej wodzie i przecieramy przez sitko.
-
Ciepłą zupkę skrapiamy olejem rzepakowym i przetartymi listkami szpinaku.

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

Odbierz próbki NAN OPTIPRO® PLUS 2 HM-O

Testuj nasze najnowsze produkty

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

Skonsultuj się z ekspertami
Średnia ocena
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1

po 6. miesiącu
Gotowane mięso z udek indyka w zmiksowanej formie. Produkt stworzony z myślą o niemowlętach po 6. miesiącu życia. Nie należy go stosować jako samodzielnego posiłku, a jedynie jako dodatek do przecieru warzywnego lub zupki.