 
  Zupka z soczewicy, indyka i szpinaku – po 6. miesiącu
Składniki
- 30g marchewki
- 30g ziemniaka
- 30g czerwonej soczewicy
- 3 łyżeczki Delikatnego Indyka Gerber
- 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego
- 1 szklanka wody
- 6-8 listków świeżego szpinaku
Krok po kroku
- 
            Obraną i umytą marchewkę oraz ziemniaki wkładamy do wrzątku razem z soczewicą i gotujemy ok. 15-20 minut. 
- 
            Gdy warzywa i soczewica są miękkie całość miksujemy na papkę. 
- 
            Pod koniec miksowania dodajemy Delikatny indyk Gerber. 
- 
            Listki szpinaku parzymy we wrzącej wodzie i przecieramy przez sitko. 
- 
            Ciepłą zupkę skrapiamy olejem rzepakowym i przetartymi listkami szpinaku. 
 
  Dołącz do programu Nestlé FamilyNes
                Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!
          
  
  
  
  
  
                  
                  
          
  
              
  Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  