- Gerber Delikatny indyk 1 słoiczek
- Kasza jaglana 2 płaskie łyżki
- Woda max. 5 płaskich łyżek
- Olej rzepakowy 1 łyżeczka
- Czarna porzeczka świeża lub mrożona 2 łyżki
- Rozmrożona żurawina 2 łyżki
- Bazylia świeża 4-6 listków
Przybory kuchenne
rondelek, deska do krojenia, nóż, sitko
-
35 min.Czas gotowania
-
35 min.Czas całkowity
-
Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości, a pod koniec gotowania dodajemy Delikatny indyk Gerber oraz łyżeczkę oleju rzepakowego.
-
Gdy kaszka jest gotowa dodajemy bardzo drobno pokrojone listki świeżej mięty (najlepiej sparzonej przed pokrojeniem).
-
Porzeczkę czarną przelewamy wrzątkiem po czym przecieramy przez gęste sitko (nie miksujemy).
-
Rozmrożoną żurawinę przelewamy wrzątkiem i przecieramy przez gęste sitko (nie miksujemy).
-
Kaszkę z kurczakiem i bazylią wykładamy na talerzyk i wokół wylewamy niewielkie ilości ciepłego sosu żurawinowego i z czarnej porzeczki.
Dołącz do programu Nestlé Baby&me i poznaj wszystkie benefity, które dla Ciebie przygotowaliśmy.
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
Poznaj ciekawe pomysły na dania, które z łatwością przygotujesz swojemu Dziecku.
Ściągnij gotowe propozycje na pyszne śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje dla Twojego Maluszka.
Pobierz infografikę, która ułatwi Ci planowanie posiłków dla Dziecka na kolejnych etapach rozwoju.
.