Składniki
- Papaja 50 g
- Ziemniak 30 g
- Marchewka 30 g
- Filet z pstrąga bez ości i skóry 40 g
- Olej rzepakowy 1 łyżeczka
- Kleik ryżowy Nestlé, po 4. miesiącu 2 łyżeczki
- Woda 1 szklanka
- Natka pietruszki – listki
Przybory kuchenne
nóż, deska do krojenia, rondelek, sitko, mikser
Krok po kroku
-
45min.Czas gotowania
-
45min.Czas całkowity
-
Umytą i obraną marchewkę i ziemniaka myjemy dokładnie kroimy na spore kawałki
-
Gotujemy około 10 minut po czym dodajemy sparzoną i obraną oraz pozbawioną pestek papaję i gotujemy kolejne 10 minu
-
Następnie gotując na „wolnym ogniu” dodajemy filet z pstrąga i gotujemy przez 5 minut
-
Ugotowaną rybę wyjmujemy i przecieramy przez sitko. Uwaga! – nie wolno miksować, gdyż mogą czasami pozostać kawałki ości. Użycie sitka z drobnym oczkiem gwarantuje, że nawet drobne ości nie zostaną przetart
-
Do zupki dodajemy Kleik ryżowy Nestlé i po 2 minutach gotowania całość miksujemy na jednolitą papkę dolewając niewielką ilość olej
-
Przetartą rybkę przekładamy do zupki lub formujemy w „wałeczek” który kroimy w plasterki i posypujemy po wierzchu zupkę
-
Zupkę posypujemy bardzo drobno pokrojonymi listkami natki pietruszki
Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
JADŁOSPISY
Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.
DARMOWE PRÓBKI
Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.
KONKURSY
Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.
TESTOWANIA PRODUKTÓW
Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
i małych dzieci.