Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X
Składniki
  • Papaja 50 g
  • Ziemniak 30 g
  • Marchewka 30 g
  • Filet z pstrąga bez ości i skóry 40 g
  • Olej rzepakowy 1 łyżeczka
  • Kleik ryżowy Nestlé, po 4. miesiącu 2 łyżeczki
  • Woda 1 szklanka
  • Natka pietruszki – listki
Przybory kuchenne

nóż, deska do krojenia, rondelek, sitko, mikser

Sposób Przygotowania

  • Umytą i obraną marchewkę i ziemniaka myjemy dokładnie kroimy na spore kawałki.
  • Gotujemy około 10 minut po czym dodajemy sparzoną i obraną oraz pozbawioną pestek papaję i gotujemy kolejne 10 minut
  • Następnie gotując na „wolnym ogniu” dodajemy filet z pstrąga i gotujemy przez 5 minut
  • Ugotowaną rybę wyjmujemy i przecieramy przez sitko. Uwaga! – nie wolno miksować, gdyż mogą czasami pozostać kawałki ości. Użycie sitka z drobnym oczkiem gwarantuje, że nawet drobne ości nie zostaną przetarte
  • Do zupki dodajemy Kleik ryżowy Nestlé i po 2 minutach gotowania całość miksujemy na jednolitą papkę dolewając niewielką ilość oleju
  • Przetartą rybkę przekładamy do zupki lub formujemy w „wałeczek” który kroimy w plasterki i posypujemy po wierzchu zupkę
  • Zupkę posypujemy bardzo drobno pokrojonymi listkami natki pietruszki

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Odbierz darmową próbkę NAN OPTIPRO Plus 2
  • Weź udział w KONKURSACH i wygrywaj!
  • TESTUJ produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
  • Otrzymuj NEWSLETTER z informacjami od ekspertów

Zarejestruj się!

Przepisy

0 opinie

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.