
Chrupiące naleśniczki – po 12. miesiącu
Składniki
- 4 płaskie łyżeczki mąki ryżowej
- 2,5 łyżki (25 g) Nestlé Sinlac
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego
- 60 ml wody
- starte jabłko
Krok po kroku
-
Połącz Nestlé Sinlac z wodą.
-
Dodaj olej rzepakowy, mąkę ryżową, a następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
-
Naleśniki smaż z obu stron na gorącej patelni.
-
Przed usmażeniem pierwszego naleśnika, dodaj na patelnię kilka kropel oleju, tak aby ułatwić proces smażenia.
-
Naleśniki podawaj z tartym jabłkiem.

Dołącz do programu Nestlé Baby&me
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.