Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Przepisy - udostępnij
X

13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy

Chrupiące naleśniczki – po 12. miesiącu

Składniki
  • 4 płaskie łyżeczki mąki ryżowej
  • 2,5 łyżki (25 g) Nestlé Sinlac
  • 2 łyżeczki oleju rzepakowego
  • 60 ml wody
  • szczypta soli
  • starte jabłko

Sposób przygotowania

  1. Połącz Nestlé Sinlac z wodą.
  2. Dodaj olej rzepakowy, mąkę ryżową i sól, a następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  3. Naleśniki smaż z obu stron na gorącej patelni.
  4. Przed usmażeniem pierwszego naleśnika, dodaj na patelnię kilka kropel oleju, tak aby ułatwić proces smażenia.
  5. Naleśniki podawaj z tartym jabłkiem.

Dołącz do Programu Nestlé Baby&me

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego maluszka!

Mamy oceniają tę treść na 0/5
Szukaj

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.