5 - 6 miesięcy
Obiad
Przepis
Add this post to favorites

Zupka jarzynowa z papryką i cielęciną po 4. miesiącu

1
45min.

Składniki

  • Papryka czerwona świeża, bez pestek i szypułki: 30 g
  • Marchewka z ziemniaczkami Gerber, słoiczek po 4. miesiąca
  • Masło: 1 łyżeczka
  • Kasza jaglana: 1 łyżeczka
  • Polędwiczka cielęca lub udziec b/k oczyszczony z błon: 20 g
  • Woda: 3/4 szklanki
  • Świeża bazylia: 1-2 listki

Przybory kuchenne

rondelek, piekarnik, mikser, nóż

Krok po kroku

  • 45min.
    Czas gotowania
  • 45min.
    Czas całkowity
  • Cielęcinę dokładnie myjemy i gotujemy oddzielnie przez około 25 minut

  • Paprykę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez 10-12 minut po czym przecieramy przez gęste sitko (nie miksujemy, chyba że zdejmiemy spieczoną skórkę)

  • Na 10 minut przed końcem gotowania mięsa wsypujemy kaszę jaglaną

  • Pod koniec gotowania dodajemy Marchewkę z ziemniaczkami Gerber i masło, a następnie miksujemy na jednolitą papkę

  • Tuż przed podaniem do zupki dodajemy przetartą upieczoną paprykę i posypujemy bardzo drobno pokrojonymi listkami świeżej bazylii 

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
Logo white
  • JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • PRÓBKI

    Odbierz darmowe próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO

  • KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody

  • TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci

Search icon

Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?

Wypróbuj naszą wyszukiwarkę