Przepis
Zupka jarzynowa z papryką i cielęciną po 4. miesiącu
0
1
45min.
Składniki
- Papryka czerwona świeża, bez pestek i szypułki: 30 g
- Marchewka z ziemniaczkami Gerber, słoiczek po 4. miesiąca
- Masło: 1 łyżeczka
- Kasza jaglana: 1 łyżeczka
- Polędwiczka cielęca lub udziec b/k oczyszczony z błon: 20 g
- Woda: 3/4 szklanki
- Świeża bazylia: 1-2 listki
Przybory kuchenne
rondelek, piekarnik, mikser, nóż
Krok po kroku
-
45min.Czas gotowania
-
45min.Czas całkowity
-
Cielęcinę dokładnie myjemy i gotujemy oddzielnie przez około 25 minut
-
Paprykę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez 10-12 minut po czym przecieramy przez gęste sitko (nie miksujemy, chyba że zdejmiemy spieczoną skórkę)
-
Na 10 minut przed końcem gotowania mięsa wsypujemy kaszę jaglaną
-
Pod koniec gotowania dodajemy Marchewkę z ziemniaczkami Gerber i masło, a następnie miksujemy na jednolitą papkę
-
Tuż przed podaniem do zupki dodajemy przetartą upieczoną paprykę i posypujemy bardzo drobno pokrojonymi listkami świeżej bazylii

Dołącz do programu Nestlé Baby&Me!
Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.
ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE
Średnia ocena
0
0 opinie użytkowników
0
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1