Zupka jarzynowa z papryką i cielęciną po 5. miesiącu
Składniki
- Papryka czerwona świeża, bez pestek i szypułki: 30 g
 - Gerber Delikatne jarzynki, słoiczek po 4. miesiąca
 - Masło: 1 łyżeczka
 - Kasza jaglana: 1 łyżeczka
 - Polędwiczka cielęca lub udziec b/k oczyszczony z błon: 20 g
 - Woda: 3/4 szklanki
 - Świeża bazylia: 1-2 listki
 
Przybory kuchenne
rondelek, piekarnik, mikser, nóż
Alergeny
Produkt zawiera mleko.
Krok po kroku
- 
            
Cielęcinę dokładnie myjemy i gotujemy oddzielnie przez około 25 minut.
 - 
            
Paprykę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez 10-12 minut po czym przecieramy przez gęste sitko (nie miksujemy, chyba że zdejmiemy spieczoną skórkę).
 - 
            
Na 10 minut przed końcem gotowania mięsa wsypujemy kaszę jaglaną.
 - 
            
Pod koniec gotowania dodajemy Marchewkę z ziemniaczkami Gerber i masło, a następnie miksujemy na jednolitą papkę.
 - 
            
Tuż przed podaniem do zupki dodajemy przetartą upieczoną paprykę i posypujemy bardzo drobno pokrojonymi listkami świeżej bazylii.
 
  Dołącz do programu Nestlé FamilyNes
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.