Składniki
- Filet z ryby słodkowodnej np. sandacza: 80 g
- Masło: 10 g
- Marchewka z ziemniaczkami Gerber: 1 słoiczek
- Cukinia: 70 g
- Cytryna: ¼ sztuki
- Pomarańcza: ¼ sztuki
- Kolendra świeża
- Bazylia świeża;
Krok po kroku
-
30min.Czas gotowania
-
30min.Czas całkowity
-
Cukinię umyć i pokroić w cienkie paseczki lub bardzo drobną kostkę..
-
Kolendrę i bazylię pokroić drobno
-
Na pergamin wylewamy Marchewkę z ziemniaczkami Gerber i cukinię wymieszaną z pokrojoną bazylią i kolendrą, na którą nakładamy miękkie masło
-
Na warzywa z sosem układamy niewielkie kawałki fileta z ryby, którą posypujemy szczyptą soli.
-
Rybę kropimy sokiem z cytryny i pomarańczy, następnie układamy drobne kawałki filecików z pomarańczą i cytryną na wierzchu
-
Pergamin zawijamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 210°C na około 5-8 minut.
-
UWAGA! – czas pieczenia zależny jest od wielkości zawiniętych porcji ryby.
Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
JADŁOSPISY
Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.
DARMOWE PRÓBKI
Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.
KONKURSY
Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.
TESTOWANIA PRODUKTÓW
Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
i małych dzieci.