po 2. roku
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Pieczona ryba z cukinią i marchewką - po 24. miesiącu

0
0 opinie
1
30min.

Składniki

  • Filet z ryby słodkowodnej np. sandacza: 80 g
  • Masło: 10 g
  • Marchewka z ziemniaczkami Gerber: 1 słoiczek
  • Cukinia: 70 g
  • Cytryna: ¼ sztuki
  • Pomarańcza: ¼ sztuki
  • Kolendra świeża
  • Bazylia świeża;

Krok po kroku

  • 30min.
    Czas gotowania
  • 30min.
    Czas całkowity
  • Cukinię umyć i pokroić w cienkie paseczki lub bardzo drobną kostkę..

  • Kolendrę i bazylię pokroić drobno

  • Na pergamin wylewamy Marchewkę z ziemniaczkami Gerber i cukinię wymieszaną z pokrojoną bazylią i kolendrą, na którą nakładamy miękkie masło

  • Na warzywa z sosem układamy niewielkie kawałki fileta z ryby, którą posypujemy szczyptą soli.

  • Rybę kropimy sokiem z cytryny i pomarańczy, następnie  układamy drobne kawałki filecików z pomarańczą i cytryną na wierzchu

  • Pergamin zawijamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 210°C na około 5-8 minut. 

  • UWAGA! – czas pieczenia zależny jest od wielkości zawiniętych porcji ryby.

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów

MVP Logo
  • jadlopisy

    JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • Darmowe próbki

    DARMOWE PRÓBKI

    Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.

  • konkursy_ikona

    KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.

  • testowania_produktów_ikona

    TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
    i małych dzieci.

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię