Przepisy - udostępnij
X

Pieczona ryba z cukinią i marchewką - po 24. miesiącu
Pieczona ryba z cukinią i marchewką - po 24. miesiącu
Składniki
- Filet z ryby słodkowodnej np. sandacza: 80 g
- Masło: 10 g
- Marchewka z ziemniaczkami Gerber: 1 słoiczek
- Cukinia: 70 g
- Cytryna: ¼ sztuki
- Pomarańcza: ¼ sztuki
- Kolendra świeża
- Bazylia świeża
Produkt zawiera mleko.

Sposób przygotowania
Przygotowanie warzyw i ziół:
- Cukinię umyć i pokroić w cienkie paseczki lub bardzo drobną kostkę.
- Kolendrę i bazylię pokroić drobno.
Przygotowanie ryby:
- Na pergamin wylewamy Marchewkę z ziemniaczkami Gerber i cukinię wymieszaną z pokrojoną bazylią i kolendrą, na którą nakładamy miękkie masło.
- Na warzywa z sosem układamy niewielkie kawałki fileta z ryby, którą posypujemy szczyptą soli.
- Rybę kropimy sokiem z cytryny i pomarańczy, następnie układamy drobne kawałki filecików z pomarańczą i cytryną na wierzchu.
- Pergamin zawijamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 210°C na około 5-8 minut.
- UWAGA! – czas pieczenia zależny jest od wielkości zawiniętych porcji ryby.