Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

pieczona_ryba_z_cukinia_i_marchewka

24 - 36 miesięcy

Pieczona ryba z cukinią i marchewką - po 24. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie0

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Filet z ryby słodkowodnej np. sandacza: 80 g        
  • Masło: 10 g            
  • Marchewka z ziemniaczkami Gerber: 1 słoiczek            
  • Cukinia: 70 g            
  • Cytryna: ¼ sztuki        
  • Pomarańcza: ¼ sztuki        
  • Kolendra świeża                            
  • Bazylia świeża        
Alergeny

Produkt zawiera mleko.

pieczona_ryba_z_cukinia_i_marchewka

Sposób przygotowania

Przygotowanie warzyw i ziół:

  • Cukinię umyć i pokroić w cienkie paseczki lub bardzo drobną kostkę.
  • Kolendrę i bazylię pokroić drobno.

Przygotowanie ryby:

  • Na pergamin wylewamy Marchewkę z ziemniaczkami Gerber i cukinię wymieszaną z pokrojoną bazylią i kolendrą, na którą nakładamy miękkie masło.
  • Na warzywa z sosem układamy niewielkie kawałki fileta z ryby, którą posypujemy szczyptą soli.
  • Rybę kropimy sokiem z cytryny i sokiem z pomarańcza i układamy drobne kawałki filecików z pomarańczą i cytryny na wierzch.
  • Pergamin zawijamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 210°C na około 5-8 minut.
  • UWAGA! – czas pieczenia zależny jest od wielkości zawiniętych porcji ryby. 

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!