Składniki
- Por jasne części: 80 g
- Marchew: 80 g
- Seler naciowy: 60 g
- Bulion drobiowy: 150 ml
- Górka cielęca b/k: 150 g
- Marchewka z Ziemniaczkami Gerber: 1 słoiczek
- Śmietanka: 1 łyżeczka
- Masło: 1 łyżeczka
- Sól
Przybory kuchenne
deska do krojenia, nóż, garnek, rondelek
Alergeny
- Produkt zawiera seler.
- Produkt zawiera mleko.
Krok po kroku
-
40min.Czas gotowania
-
40min.Czas całkowity
-
Jasne części pora, marchewkę i łodygi selera naciowego kroimy w cienkie paseczki i warzywa parzymy w bulionie na chrupiąco.
-
Górkę cielęcą bez kości kroimy w plasterki i lekko rozklepujemy, pokrojone warzywa zawijamy w plastry cielęce i zawiązujemy nitką lub szpagatem.
-
Gotujemy w bulionie około 10-12 minut, a nawet 15 minut do miękkości.
-
Sos marchewkowy: w rondelku zagotowujemy śmietankę i dodajemy Marchewkę z Ziemniaczkami Gerber, następnie wkręcamy miękkie masło pod koniec i doprawiamy do smaku. Mięso kroimy w plasterki, a obok wylewamy sos.

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

Odbierz próbki NAN OPTIPRO® PLUS 2 HM-O

Testuj nasze najnowsze produkty

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

Skonsultuj się z ekspertami