Przepisy - udostępnij
X

Cielęcina z warzywami i sosem marchewkowym - po 18. miesiącu
Cielęcina z warzywami i sosem marchewkowym - po 18. miesiącu
Składniki
- Por jasne części: 80 g
- Marchew: 80 g
- Seler naciowy: 60 g
- Bulion drobiowy: 150 ml
- Górka cielęca b/k: 150 g
- Marchewka z Ziemniaczkami Gerber: 1 słoiczek
- Śmietanka: 1 łyżeczka
- Masło: 1 łyżeczka
- Sól
deska do krojenia, nóż, garnek, rondelek
Alergeny- Produkt zawiera seler.
- Produkt zawiera mleko.
Sposób przygotowania
- Jasne części pora, marchewkę i łodygi selera naciowego kroimy w cienkie paseczki i warzywa parzymy w bulionie na chrupiąco.
- Górkę cielęcą bez kości kroimy w plasterki i lekko rozklepujemy, pokrojone warzywa zawijamy w plastry cielęce i zawiązujemy nitką lub szpagatem.
- Gotujemy w bulionie około 10-12 minut, a nawet 15 minut do miękkości.
- Sos marchewkowy: w rondelku zagotowujemy śmietankę i dodajemy Marchewkę z Ziemniaczkami Gerber, następnie wkręcamy miękkie masło pod koniec i doprawiamy do smaku. Mięso kroimy w plasterki, a obok wylewamy sos.
