Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

cielecina_z_warzywami_i_sosem_marchewkowym

13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy

Cielęcina z warzywami i sosem marchewkowym - po 18. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie0

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

SkładnikiPrzybory kuchenne

deska do krojenia, nóż, garnek, rondelek

Alergeny
  • Produkt zawiera seler.
  • Produkt zawiera mleko.

Sposób przygotowania

  • Jasne części pora, marchewkę i łodygi selera naciowego kroimy w cienkie paseczki i warzywa parzymy w bulionie na chrupiąco.
  • Górkę cielęcą bez kości kroimy w plasterki i lekko rozklepujemy, pokrojone warzywa zawijamy w plastry cielęce i zawiązujemy nitką lub szpagatem. 
  • Gotujemy w bulionie około 10-12 minut, a nawet 15 minut do miękkości.
  • Sos marchewkowy: w rondelku zagotowujemy śmietankę i dodajemy Marchewkę z Ziemniaczkami Gerber, następnie wkręcamy miękkie masło pod koniec i doprawiamy do smaku. Mięso kroimy w plasterki, a obok wylewamy sos.

 

cielecina_z_warzywami_i_sosem_marchewkowym

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Odbierz darmową próbkę NAN OPTIPRO Plus 2
  • Weź udział w KONKURSACH i wygrywaj!
  • TESTUJ produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
  • Otrzymuj NEWSLETTER z informacjami od ekspertów

Zarejestruj się!

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.