Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

cielecina_z_warzywami_i_sosem_marchewkowym

13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy

Cielęcina z warzywami i sosem marchewkowym - po 18. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie0

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Por jasne części: 80 g
  • Marchew: 80 g
  • Seler naciowy: 60 g
  • Bulion drobiowy: 150 ml
  • Górka cielęca b/k: 150 g
  • Marchewka z Ziemniaczkami Gerber: 1 słoiczek
  • Śmietanka: 1 łyżeczka
  • Masło:1 łyżeczka
  • Sól
Przybory kuchenne

deska do krojenia, nóż, garnek, rondelek

Alergeny
  • Produkt zawiera seler.
  • Produkt zawiera mleko.

Sposób przygotowania

  • Jasne części pora, marchewkę i łodygi selera naciowego, kroimy w cienkie paseczki i warzywa parzymy w bulionie na chrupiąco.
  • Górkę cielęcą bez kości kroimy w plasterki i lekko rozklepujemy i pokrojone warzywa zawijamy w plastry cielęce i zawiązujemy nitką lub szpagatem. 
  • Gotujemy w bulionie około 10-12 minut a nawet 15 minut do miękkości.
  • Sos marchewkowy: wrondelku zagotowujemy śmietankę i dodajemy Marchewkę z Ziemniaczkami Gerbera, następnie wkręcamy miękkie masło pod koniec i doprawiamy do smaku. Mięso kroimy w plasterki a obok wylewamy sos.

 

cielecina_z_warzywami_i_sosem_marchewkowym

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!