13 - 24 miesiące
Obiad
Przepis
Add this post to favorites

Cielęcina z warzywami i sosem marchewkowym - po 18. miesiącu

1
40min.

Składniki

Przybory kuchenne

deska do krojenia, nóż, garnek, rondelek

Alergeny

  • Produkt zawiera seler.
  • Produkt zawiera mleko.

Krok po kroku

  • 40min.
    Czas gotowania
  • 40min.
    Czas całkowity
  • Jasne części pora, marchewkę i łodygi selera naciowego kroimy w cienkie paseczki i warzywa parzymy w bulionie na chrupiąco.

  • Górkę cielęcą bez kości kroimy w plasterki i lekko rozklepujemy, pokrojone warzywa zawijamy w plastry cielęce i zawiązujemy nitką lub szpagatem. 

  • Gotujemy w bulionie około 10-12 minut, a nawet 15 minut do miękkości.

  • Sos marchewkowy: w rondelku zagotowujemy śmietankę i dodajemy Marchewkę z Ziemniaczkami Gerber, następnie wkręcamy miękkie masło pod koniec i doprawiamy do smaku. Mięso kroimy w plasterki, a obok wylewamy sos.

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
Logo white
  • JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • PRÓBKI

    Odbierz darmowe próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO

  • ikonka konkursy

    KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody

  • TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci

Search icon

Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?

Wypróbuj naszą wyszukiwarkę