
NAN EXPERTpro HA 2
Jeżeli u Twojego dziecka istnieje podwyższone ryzyko wystąpienia alergii na białko mleka krowiego, wybierz unikalną forumułę NAN EXPERTpro HA 2. Mleko następne NAN EXPERTpro HA 2 zawiera częściowo hydrolizowane białko, immunoskładniki¹˒² wspierające odporność¹ Twojego dziecka oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe DHA i ARA.
¹Immunoskładniki (²cynk, ²żelazo, ²wit. A i ²C), czyli składniki mineralne i witaminy uczestniczące w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego dziecka.
NAN EXPERTpro HA 2
Jeżeli u Twojego dziecka istnieje podwyższone ryzyko wystąpienia alergii na białko mleka krowiego, wybierz unikalną forumułę NAN EXPERTpro HA 2. Mleko następne NAN EXPERTpro HA 2 zawiera częściowo hydrolizowane białko, immunoskładniki¹˒² wspierające odporność¹ Twojego dziecka oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe DHA i ARA.
¹Immunoskładniki (²cynk, ²żelazo, ²wit. A i ²C), czyli składniki mineralne i witaminy uczestniczące w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego dziecka.
po 6. miesiącu
Od ponad 150 lat Nestlé jest ekspertem w dziedzinie badań oraz wdrażaniu innowacji w żywieniu niemowląt i małych dzieci. Nasi eksperci, na podstawie badań nad mlekiem kobiecym, prowadzonych od ponad 60 lat, dbają o to, by nasze formuły nieustannie wspierały potrzeby żywieniowe Twojego dziecka.
Unikalna kompozycja składników mleka następnego NAN EXPERTpro HA 2 to:
- częściowo hydrolizowane białko,
- immunoskładniki (²cynk, ²żelazo, ²wit. A i ²C), czyli składniki mineralne i witaminy uczestniczące w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego dziecka,
- DHA i ARA, czyli niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 i omega-6,
- kultury bakterii B. lactis.
² Zawartość zgodnie z przepisami prawa

Jak powstaje częściowo hydrolizowane białko?
Na podstawie 150 lat doświadczenia i wieloletnich badań nad mlekiem matki, Nestlé opracowało unikalną technologię otrzymywania białka. Wyniki badań wskazują, że białko to jeden z najważniejszych składników pożywienia. Jakość i ilość białką jaką dostarczasz teraz swojemu dziecku, to fundament zdrowego żywienia.
Nestlé stworzyło niepowtarzalny proces 2-stopniowej hydrolizy białka. Dzięki niemu pełne białko zostaje podzielone na mniejsze fragmenty w ściśle określonych miejscach. W ten sposób powstaje hydrolizowane białko, odpowiednie dla dzieci z grupy podwyższonego ryzyka wystąpienia alergii na białko mleka krowiego.
