Jak powstają nasze soki
Wszystkie nasze soki, nektary i desery zgodnie z przepisami prawa nie zawierają substancji konserwujących, barwników ani wzmacniaczy smaku. Surowce, których używamy do produkcji, zachowują swoje naturalne walory odżywcze i smakowe. A wszystko to dzięki specjalnemu procesowi technologicznemu, który zbliżony jest do niezawodnego sposobu na przechowywanie żywności naszych babć - wekowania.
Pasteryzacja
Chociaż zasada termicznego utrwalania żywności jest prosta, wymaga jednak zastosowania nowoczesnych technologii, fachowej wiedzy i precyzyjnej kontroli na każdym etapie produkcji. Nasze metody pozwalają nam produkować żywność o trwałości nawet do 1,5 roku bez stosowania jakichkolwiek substancji konserwujących.

Tylko szklane opakowania
Do produkcji używamy tylko nowych butelek i słoików z najwyższej jakości szkła. Przed napełnieniem poddajemy je wnikliwej inspekcji, a następnie myjemy gorącą wodą. Ogrzanie szkła zapobiega późniejszemu pękaniu.
Szczelne zamknięcie z guzikiem bezpieczeństwa
W chwili zamykania butelek i słoików do ich wnętrza wtłaczamy pod ciśnieniem parę wodną, która wypiera z nich powietrze. Po zamknięciu, produkt, w zależności od jego pH, poddajemy pasteryzacji. Czas, temperatura i ciśnienie, pod jakim zachodzi każdy proces, precyzyjnie określone są ze względu na wielkość butelki lub słoika oraz użyte do produkcji składniki.
Dzięki wtłoczonej do butelek i słoików parze wodnej, uzyskujemy różnicę ciśnień miedzy ich wnętrzem, a otoczeniem. Różnica ta powoduje zassanie do wewnątrz tzw. guzika bezpieczeństwa, który znajduje się w środkowej części nakrętki lub wieczka. Charakterystyczny "klik" przy otwieraniu potwierdza, że oryginalne zamknięcie nie zostało naruszone, a produkt jest bezpieczny.



Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.
Średnia ocena
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1