Przepisy - udostępnij
X

Indyk z kaszą jaglaną i owocowymi sosami po 6. miesiącu
Indyk z kaszą jaglaną i owocowymi sosami po 6. miesiącu
Składniki
- Delikatny kurczak Gerber, po 6. miesiącu 1 słoiczek
- Kasza jaglana 2 płaskie łyżki
- Woda max. 5 płaskich łyżek
- Olej rzepakowego 1 łyżeczka
- Czarna porzeczka świeża lub mrożona 2 łyżki
- Żurawina mrożona 2 łyżki
- Cukier 1 łyżeczka
- Bazylia świeża 4-6 listków
rondelek, deska do krojenia, nóż, sitko

Sposób Przygotowania
- Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości, a pod koniec gotowania dodajemy Delikatny kurczak Gerber oraz łyżeczkę oleju rzepakowego
- Gdy kaszka jest gotowa dodajemy bardzo drobno pokrojone listki świeżej mięty (najlepiej sparzonej przed pokrojeniem)
- Porzeczkę czarną przelewamy wrzątkiem po czym przecieramy przez gęste sitko (nie miksujemy) i doprawiamy szczyptą cukru
- Rozmrożoną żurawinę przelewamy wrzątkiem i przecieramy przez gęste sitko (nie miksujemy) i doprawiamy szczyptą cukru
- Kaszkę z kurczakiem i bazylią wykładamy na talerzyk i wokół wylewamy niewielkie ilości ciepłego sosu żurawinowego i z czarnej porzeczki