Makaron z serem i wiśniami – po 12. miesiącu
Składniki
- 200g drobnego makaronu
- Sok z Jabłek i Wiśni Gerber
- 150g rozmrożonych wiśni
- 140g serek homogenizowany
- 100g jabłka
Przybory kuchenne
garnek, cedzak, rondelek, deska do krojenia, nóż
Alergeny
Produkt zawiera mleko.
Krok po kroku
-
40min.Czas gotowania
-
40min.Czas całkowity
-
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
-
Sok z Jabłek i Wiśni Gerber gotujemy do momentu odparowania około połowy soku, a pod koniec gotowania wrzucamy wiśnie bez pestek (drylowane) oraz trochę jabłek pokrojonych w kostkę. Możemy dodać również odrobinę miodu.
-
Makaron mieszamy z serkiem homogenizowanym i polewamy sokiem z owocami.
Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
JADŁOSPISY
Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.
DARMOWE PRÓBKI
Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.
KONKURSY
Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.
TESTOWANIA PRODUKTÓW
Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
i małych dzieci.
ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE
Średnia ocena
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
PRZEPISY POWIĄZANE
PRODUKTY POWIĄZANE

po 4. miesiącu
Gerber 100% Sok Jabłko Wiśnia
Dwuskładnikowy sok, bez dodatku cukru, stworzony z myślą o niemowlętach po 4. miesiącu życia.