Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

makaron_z_serem_i_wisniami

13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy

Makaron z serem i wiśniami – po 12. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie0

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Makaron drobny ugotowany: 200 g
  • Sok z Jabłek i Wiśni Gerber: 1 buteleczka
  • Wiśnie mrożone drylowane: 150 g
  • Serek homogenizowany: 140 g
  • Jabłko obrane: 100 g
Przybory kuchenne

garnek, cedzak, rondelek, deska do krojenia, nóż

Alergeny

Produkt zawiera mleko.

Sposób przygotowania

  • Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. 
  • Sok z Jabłek i Wiśni Gerber gotujemy do momentu odparowania około połowy soku (możemy dodać na koniec odrobinę miodu) a pod koniec gotowania wrzucamy wiśnie bez pestek (drylowane) oraz trochę jabłek pokrojonych w kostkę.
  • Makaron mieszamy z serkiem homogenizowanym i polewamy sokiem z owocami. 

 

makaron_z_serem_i_wisniami

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!