Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

Zupka z kurczaka z jabłkami i śliwkami

9 - 12 miesięcy

Zupka z kurczaka z jabłkami i śliwkami - po 8. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie0

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Marchewka: 100 g
  • Por, białe części: 60 g
  • Pietruszka korzeń: 40 g
  • Masło: 1 łyżeczka
  • Udka z kurczaka b/k i b/skóry: 80 g
  • Delikatny Kurczak Gerber: 1 słoiczek
  • Śmietanka: 2-3 łyżki
  • Jabłka: max. ½ sztuki
  • Śliwki: 1 sztuka
  • Sól 
  • Wysuszony i pokruszony miąższ bułki pszennej
Przybory kuchenne

patelnia, deska do krojenia, nóż, mikser, sitko, garnek

Alergeny
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zawiera pszenicę.

Sposób przygotowania

  • Pokrojoną w kostkę marchewkę i białe części porów oraz pietruszki smażymy lekko na maśle, dolewamy wody, oraz dodajemy mięso z udek kurczaka. 
  • Gotujemy do miękkości, następnie wyjmujemy kurczaka, warzywa miksujemy, a następnie przecieramy przez sitko. 
  • Tak przygotowaną zupkę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy śmietankę oraz Delikatnego Kurczaka Gerber.
  • Zupkę doprawiamy do smaku i dodajemy pokrojone w drobną kostkę ugotowane mięso z kurczaka oraz sparzone i pokrojone w kostkę obrane jabłka i śliwki. 
  • Zupkę podajemy posypaną miąższem z uprzednio wysuszonej i rozdrobnionej bułki.

Uwaga! Całą zupkę możemy zmiksować i podać młodszym dzieciom, w wieku 6 miesięcy.

 Zupka z kurczaka z jabłkami i śliwkami

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!