Przepisy - udostępnij
X

Zupka z kurczaka z jabłkami i śliwkami - po 8. miesiącu
Zupka z kurczaka z jabłkami i śliwkami - po 8. miesiącu
Składniki
- Marchewka: 100 g
- Por, białe części: 60 g
- Pietruszka korzeń: 40 g
- Masło: 1 łyżeczka
- Udka z kurczaka b/k i b/skóry: 80 g
- Delikatny Kurczak Gerber: 1 słoiczek
- Śmietanka: 2-3 łyżki
- Jabłka: max. ½ sztuki
- Śliwki: 1 sztuka
- Sól
- Wysuszony i pokruszony miąższ bułki pszennej
patelnia, deska do krojenia, nóż, mikser, sitko, garnek
Alergeny- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera gluten.
- Produkt zawiera pszenicę.
Sposób przygotowania
- Pokrojoną w kostkę marchewkę i białe części porów oraz pietruszki smażymy lekko na maśle, dolewamy wody oraz dodajemy mięso z udek kurczaka.
- Gotujemy do miękkości, następnie wyjmujemy kurczaka, warzywa miksujemy, a następnie przecieramy przez sitko.
- Tak przygotowaną zupkę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy śmietankę oraz Delikatnego Kurczaka Gerber.
- Zupkę doprawiamy do smaku i dodajemy pokrojone w drobną kostkę, ugotowane mięso z kurczaka oraz sparzone i pokrojone w kostkę, obrane jabłka i śliwki.
- Zupkę podajemy posypaną miąższem z uprzednio wysuszonej i rozdrobnionej bułki.
Uwaga! Całą zupkę możemy zmiksować i podać młodszym dzieciom, w wieku 6 miesięcy.
