po 4. miesiącu
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Zupka z dyni, indyka i jarmużu po 4. miesiącu

0
0 opinie
1
40min.

Składniki

  • 30g marchewki
  • 30g ziemniaka
  • 20g piersi z indyka
  • Dynia Gerber
  • 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 3/4 szklanki wody
  • liście jarmużu 

Krok po kroku

  • 40min.
    Czas gotowania
  • 40min.
    Czas całkowity
  • Filet z indyka kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie przez około 20 minut.

  • Do gotującego się indyka dodajemy umyte, obrane i pokrojone w drobną kostkę marchewkę oraz ziemniaki.

  • Całość gotujemy przez kolejne 10 minut, a pod koniec gotowania dodajemy Dynię Gerber i oliwę z oliwek.

  • Tak przygotowaną zupkę miksujemy na jednolitą papkę.

  • Jeżeli jest taka potrzeba doprawiamy szczyptą soli i ewentualnie dolewamy kilka łyżeczek przegotowanej wody aby zupka nie była zbyt gęsta.

  • Na koniec dodajemy bardzo drobno pokrojony sparzony lub zmiksowany jarmuż.

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów

MVP Logo

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego maluszka!

  • jadlopisy

    JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • Darmowe próbki

    DARMOWE PRÓBKI

    Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.

  • konkursy_ikona

    KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.

  • testowania_produktów_ikona

    TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
    i małych dzieci.

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię