Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X
Składniki
  • Marchewka: 30 g
  • Ziemniaki: 30 g
  • Dynia Gerber, słoiczek po 4. miesiącu: 80g
  • Pierś z indyka bez skóry i bez kości: 20 g
  • Oliwa z oliwek extra vergine: 1/2 łyżeczki
  • Woda: 3/4 szklanki
  • Liście jarmużu sparzone we wrzątku      
Przybory kuchenne

rondelek, patelnia, deska do krojenia, nóż

Sposób przygotowania

  • Filet z indyka kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie przez około 20 minut
  • Do gotującego się indyka dodajemy umyte, obrane i pokrojone w drobną kostkę marchewkę oraz ziemniaki
  • Całość gotujemy przez kolejne 10 minut, a pod koniec gotowania dodajemy Dynię Gerber i oliwę z oliwek
  • Tak przygotowaną zupkę miksujemy na jednolitą papkę
  • Jeżeli jest taka potrzeba doprawiamy szczyptą soli i ewentualnie dolewamy kilka łyżeczek przegotowanej wody aby zupka nie była zbyt gęsta
  • Na koniec dodajemy bardzo drobno pokrojony sparzony lub zmiksowany jarmuż

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Odbierz darmową próbkę NAN OPTIPRO Plus 2
  • Weź udział w KONKURSACH i wygrywaj!
  • TESTUJ produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
  • Otrzymuj NEWSLETTER z informacjami od ekspertów

Zarejestruj się!

Przepisy

0 opinie

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.