Zupka z dyni, indyka i jarmużu po 4. miesiącu
- 30g marchewki
- 30g ziemniaka
- 20g piersi z indyka
- Dynia Gerber
- 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 3/4 szklanki wody
- liście jarmużu
-
40min.Czas gotowania
-
40min.Czas całkowity
-
Filet z indyka kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie przez około 20 minut.
-
Do gotującego się indyka dodajemy umyte, obrane i pokrojone w drobną kostkę marchewkę oraz ziemniaki.
-
Całość gotujemy przez kolejne 10 minut, a pod koniec gotowania dodajemy Dynię Gerber i oliwę z oliwek.
-
Tak przygotowaną zupkę miksujemy na jednolitą papkę.
-
Jeżeli jest taka potrzeba dolewamy kilka łyżeczek przegotowanej wody aby zupka nie była zbyt gęsta.
-
Na koniec dodajemy bardzo drobno pokrojony sparzony lub zmiksowany jarmuż.

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.
Średnia ocena
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1

po 4. miesiącu
Jednoskładnikowy, delikatny przecier warzywny o łagodnym smaku. Idealnie sprawdzi się w ramach pierwszego bezmlecznego posiłku dla niemowląt po 4. miesiącu życia. Nie zawiera dodatku soli.