Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X

Porcje1

Time preparation10mn

Time cooking40mn

Time Total50mn

Składniki
  • 30g marchewki
  • 30g ziemniaka
  • 20g piersi z indyka
  • Dynia Gerber
  • 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 3/4 szklanki wody
  • liście jarmużu 
Przybory kuchenne

rondelek, patelnia, deska do krojenia, nóż

Sposób przygotowania

  • Filet z indyka kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie przez około 20 minut.
  • Do gotującego się indyka dodajemy umyte, obrane i pokrojone w drobną kostkę marchewkę oraz ziemniaki.
  • Całość gotujemy przez kolejne 10 minut, a pod koniec gotowania dodajemy Dynię Gerber i oliwę z oliwek.
  • Tak przygotowaną zupkę miksujemy na jednolitą papkę.
  • Jeżeli jest taka potrzeba doprawiamy szczyptą soli i ewentualnie dolewamy kilka łyżeczek przegotowanej wody aby zupka nie była zbyt gęsta.
  • Na koniec dodajemy bardzo drobno pokrojony sparzony lub zmiksowany jarmuż.

Dołącz do Programu Nestlé Baby&me

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego maluszka!

  • pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków
  • odbierz darmowe próbki NAN OPTIPRO Plus 2 HM-O
  • weź udział w konkursach i wygrywaj
  • testuj produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
Mamy oceniają tę treść na 0/5
avatar
Szukaj

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.