Składniki
- Ziemniak 30 g
- Marchewka 50 g
- Korzeń pietruszki 30 g
- Rozmrożony zielony groszek 60g
- Mleko NAN OPTIPRO 2 - 2 miarki
- Masło 1 łyżeczka
- Woda 3/4 szklanki
Przybory kuchenne
nóż, deska do krojenia, rondelek, mikser, sitko
Krok po kroku
-
35min.Czas gotowania
-
35min.Czas całkowity
-
Obranego i umytego ziemniaka, marchewkę oraz korzeń pietruszki kroimy w mniejsze kawałki i wkładamy do wrzątku
-
Całość gotujemy 20 minut na „wolnym ogniu” a następnie miksujemy na jednolitą papkę
-
Tuż przed końcem miksowania dodajemy miękkie masło oraz 2 miarki mleka NAN OPTIPRO 2
-
Rozmrożony groszek przelewamy na sitku wrzątkiem po czym miksujemy na jednolitą papkę
-
Do ciepłej zupki dodajemy zmiksowany groszek
-
UWAGA! – aby zupka wyglądała bardziej kolorowo należy po ugotowaniu warzyw wyjąć połowę marchewki i zmiksować oddzielnie po czym na wierzchu ciepłej zupki tworzymy „kleksy” z marchewki, a ze zmiksowanego groszku czubkiem łyżeczki formujemy małe kuleczki i rozkładamy na wierzch zupki
Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
JADŁOSPISY
Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.
DARMOWE PRÓBKI
Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.
KONKURSY
Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.
TESTOWANIA PRODUKTÓW
Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
i małych dzieci.