Krem z kalafiora i zielonej papryki po 4. miesiącu
Składniki
- Różyczki kalafiora 60 g
- Papryka zielona bez pestek i szypułki 40 g
- Kleik kukurydziany Nestlé 3 łyżeczki
- Masło 1 łyżeczka
- Jabłuszka z morelami Gerber, po 4. miesiącu 2 łyżeczki
- Woda 1/2 szklanki
- Koperek świeży kilka „piórek”
Przybory kuchenne
nóż, deska do krojenia, piekarnik, rondelek, mikser
Krok po kroku
-
40min.Czas gotowania
-
40min.Czas całkowity
-
Kalafiora kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w wodzie przez około 10 minut
-
W połowie gotowania wsypujemy Kleik kukurydziany Gerber
-
Kawałki papryki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160ºC przez 8-10 minut (czas pieczenia uzależniony jest od grubości miąższu papryki)
-
Upieczoną paprykę obieramy ze skórki i dodajemy do kalafiora z kleikiem kukurydzianym Gerber razem z masłem po czym całość miksujemy
-
Do zmiksowanego kalafiora z papryką dodajemy Jabłuszka z morelami Gerber i jeżeli jest taka potrzeba to podgrzewamy
-
Zupkę przed podaniem posypujemy drobno pokrojonym koperkiem

Dołącz do programu Nestlé Baby&Me!
Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.
ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE
Średnia ocena
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
PRZEPISY POWIĄZANE
PRODUKTY POWIĄZANE

po 6. miesiącu
Gerber Jabłuszka z biszkoptem
Aromatyczny przecier owocowy ze starannie wyselekcjonowanych odmian jabłek z dodatkiem biszkoptów, wzbogacony o witaminę C.

po 4. miesiącu
Nestlé Kleik kukurydziany
Produkt bezglutenowy, wyprodukowany z wysokiej jakości ziaren kukurydzy, który powstał z myślą o niemowlętach po 4. miesiącu życia.