Przepisy - udostępnij
X

Krem z kalafiora i zielonej papryki po 4. miesiącu
Krem z kalafiora i zielonej papryki po 4. miesiącu
Składniki
- Różyczki kalafiora 60 g
- Papryka zielona bez pestek i szypułki 40 g
- Kleik kukurydziany Nestlé 3 łyżeczki
- Masło 1 łyżeczka
- Jabłuszka z morelami Gerber, po 4. miesiącu 2 łyżeczki
- Woda 1/2 szklanki
- Koperek świeży kilka „piórek”
nóż, deska do krojenia, piekarnik, rondelek, mikser

Sposób przygotowania
- Kalafiora kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w wodzie przez około 10 minut
- W połowie gotowania wsypujemy Kleik kukurydziany Gerber
- Kawałki papryki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160ºC przez 8-10 minut (czas pieczenia uzależniony jest od grubości miąższu papryki)
- Upieczoną paprykę obieramy ze skórki i dodajemy do kalafiora z kleikiem kukurydzianym Gerber razem z masłem po czym całość miksujemy
- Do zmiksowanego kalafiora z papryką dodajemy Jabłuszka z morelami Gerber i jeżeli jest taka potrzeba to podgrzewamy
- Zupkę przed podaniem posypujemy drobno pokrojonym koperkiem

Produkty
Nestlé Kleik kukurydziany
Produkt bezglutenowy, wyprodukowany z wysokiej jakości ziaren kukurydzy, który powstał z myślą o niemowlętach po 4. miesiącu życia. Ze względu na neutralny smak może sprawdzić się jako dodatek do zagęszczania posiłków mlecznych oraz dań i zupek jarzynowych.
(2 opinie)

Produkty
Gerber Jabłuszka z morelami
Kompozycja jabłka i moreli w formie delikatnego, owocowego musu. Dobry wybór dla malucha, który poznał już smak jabłuszka i czas zapoznać go z kolejnym owocowym smakiem. Dobrze sprawdzi się w ramach zdrowej przekąski.