po 4. miesiącu
Obiad
Przepis
Add this post to favorites

Krem z kalafiora i zielonej papryki po 4. miesiącu

0
0 opinie
1
40min.

Składniki

Przybory kuchenne

nóż, deska do krojenia, piekarnik, rondelek, mikser

Krok po kroku

  • 40min.
    Czas gotowania
  • 40min.
    Czas całkowity
  • Kalafiora kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w wodzie przez około 10 minut

  • W połowie gotowania wsypujemy Kleik kukurydziany Gerber

  • Kawałki papryki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160ºC przez 8-10 minut (czas pieczenia uzależniony jest od grubości miąższu papryki)

  • Upieczoną paprykę obieramy ze skórki i dodajemy do kalafiora z kleikiem kukurydzianym Gerber razem z masłem po czym całość miksujemy

  • Do zmiksowanego kalafiora z papryką dodajemy Jabłuszka z morelami Gerber i jeżeli jest taka potrzeba to podgrzewamy

  • Zupkę przed podaniem posypujemy drobno pokrojonym koperkiem 

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów

MVP Logo
  • jadlopisy

    JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • darmowe_probki_ikona

    DARMOWE PRÓBKI

    Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.

  • konkursy_ikona

    KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.

  • testowania_produktów_ikona

    TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
    i małych dzieci.

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię