Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X

krem z kalafiora i zielonej papryki

Składniki Przybory kuchenne

nóż, deska do krojenia, piekarnik, rondelek, mikser

krem z kalafiora i zielonej papryki

Sposób przygotowania

  • Kalafiora kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w wodzie przez około 10 minut
  • W połowie gotowania wsypujemy Kleik kukurydziany Gerber
  • Kawałki papryki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160ºC przez 8-10 minut (czas pieczenia uzależniony jest od grubości miąższu papryki)
  • Upieczoną paprykę obieramy ze skórki i dodajemy do kalafiora z kleikiem kukurydzianym Gerber razem z masłem po czym całość miksujemy
  • Do zmiksowanego kalafiora z papryką dodajemy Jabłuszka z morelami Gerber i jeżeli jest taka potrzeba to podgrzewamy
  • Zupkę przed podaniem posypujemy drobno pokrojonym koperkiem 

Dołącz do Programu Nestlé Baby&me

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego maluszka!

  • pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków
  • odbierz darmowe próbki NAN OPTIPRO Plus 2 HM-O
  • weź udział w konkursach i wygrywaj
  • testuj produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
Mamy oceniają tę treść na 0/5
avatar
Szukaj

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.