Kisiel jabłkowy z miętą po 4. miesiącu
- Sok jabłkowy Gerber, 1 butelka po 4. miesiącu: 300 ml
- Mąka ziemniaczana: 1 płaska łyżka
- Jabłko: 1/4 sztuki
- Mięta świeże listki: 2 listki
- Zimna woda: 2 łyżki
Przybory kuchenne
rondelek, deska do krojenia, nóż
-
15min.Czas gotowania
-
15min.Czas całkowity
-
Sok jabłkowy Gerber wlewamy do rondelka i zagotowujemy.
-
W trakcie gotowania dodajemy obrane jabłko starte na bardzo drobnym oczku.
-
Pod koniec gotowania dorzucamy bardzo drobno posiekane dwa listki mięty.
-
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w małej ilości zimnej wody po czym powoli wlewamy do gotującego się soku z miętą.
-
Po dokładnym wymieszaniu gotujemy do momentu uzyskania konsystencji kisielu.
-
Przed podaniem kisiel jabłkowy musimy schłodzić, żeby nie był zbyt gorący.

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.
Średnia ocena
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1

po 4. miesiącu
Jednoskładnikowy sok z polskich jabłek, bez dodatku cukru, stworzony z myślą o niemowlętach po 4. miesiącu życia. Sok jabłkowy to moc witamin.

po 6. miesiącu
Nektar jabłkowo-gruszkowy to propozycja dla dzieci po 6. miesiącu życia. Został przygotowany z przetartych owoców, nie z koncentratu czyli bez użycia soków zagęszczonych. Nektar nie zawiera dodatku cukru*. To również świetne źródło witaminy C1 - 100 ml pokrywa aż 40% zalecanego dziennego spożycia na tę witaminę, która pomaga wspierać układ odpornościowy maluszka.