Przepisy - udostępnij
X

Kisiel jabłkowy z miętą po 4. miesiącu
Kisiel jabłkowy z miętą po 4. miesiącu
Składniki
- Sok jabłkowy Gerber, 1 butelka po 4. miesiącu: 300 ml
- Mąka ziemniaczana: 1 płaska łyżka
- Jabłko: 1/4 sztuki
- Mięta świeże listki: 2 listki
- Zimna woda: 2 łyżki
rondelek, deska do krojenia, nóż

Sposób przygotowania
- Sok jabłkowy Gerber wlewamy do rondelka i zagotowujemy
- W trakcie gotowania dodajemy obrane jabłko starte na bardzo drobnym oczku
- Pod koniec gotowania dorzucamy bardzo drobno posiekane dwa listki mięty
- Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w małej ilości zimnej wody po czym powoli wlewamy do gotującego się soku z miętą
- Po dokładnym wymieszaniu gotujemy do momentu uzyskania konsystencji kisielu
- Przed podaniem kisiel jabłkowy musimy schłodzić, żeby nie był zbyt gorący