po 4. miesiącu
przekąska
Przepis
Add this post to favorites

Kisiel jabłkowy z miętą po 4. miesiącu

0
0 opinie
1
15min.
Składniki

Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż

Krok po kroku
  • 15min.
    Czas gotowania
  • 15min.
    Czas całkowity
  • Sok jabłkowy Gerber wlewamy do rondelka i zagotowujemy​​​​​​.

  • W trakcie gotowania dodajemy obrane jabłko starte na bardzo drobnym oczku.

  • Pod koniec gotowania dorzucamy bardzo drobno posiekane dwa listki mięty.

  • Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w małej ilości zimnej wody po czym powoli wlewamy do gotującego się soku z miętą.

  • Po dokładnym wymieszaniu gotujemy do momentu uzyskania konsystencji kisielu.

  • Przed podaniem kisiel jabłkowy musimy schłodzić, żeby nie był zbyt gorący.

Dołącz do programu Nestlé Baby&Me
Dołącz do programu Nestlé Baby&Me!

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.

rating review icon
ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię