Składniki
- Sok jabłkowy Gerber, 1 butelka po 4. miesiącu: 300 ml
- Mąka ziemniaczana: 1 płaska łyżka
- Jabłko: 1/4 sztuki
- Mięta świeże listki: 2 listki
- Zimna woda: 2 łyżki
Przybory kuchenne
rondelek, deska do krojenia, nóż
Krok po kroku
-
15min.Czas gotowania
-
15min.Czas całkowity
-
Sok jabłkowy Gerber wlewamy do rondelka i zagotowujemy
-
W trakcie gotowania dodajemy obrane jabłko starte na bardzo drobnym oczku
-
Pod koniec gotowania dorzucamy bardzo drobno posiekane dwa listki mięty
-
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w małej ilości zimnej wody po czym powoli wlewamy do gotującego się soku z miętą
-
Po dokładnym wymieszaniu gotujemy do momentu uzyskania konsystencji kisielu
-
Przed podaniem kisiel jabłkowy musimy schłodzić, żeby nie był zbyt gorący
Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
JADŁOSPISY
Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.
DARMOWE PRÓBKI
Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.
KONKURSY
Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.
TESTOWANIA PRODUKTÓW
Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
i małych dzieci.
Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?
Wypróbuj naszą wyszukiwarkę