Kisiel jabłkowy z miętą po 4. miesiącu
Składniki
- Sok jabłkowy Gerber, 1 butelka po 4. miesiącu: 300 ml
- Mąka ziemniaczana: 1 płaska łyżka
- Jabłko: 1/4 sztuki
- Mięta świeże listki: 2 listki
- Zimna woda: 2 łyżki
Przybory kuchenne
rondelek, deska do krojenia, nóż
Krok po kroku
-
15min.Czas gotowania
-
15min.Czas całkowity
-
Sok jabłkowy Gerber wlewamy do rondelka i zagotowujemy
-
W trakcie gotowania dodajemy obrane jabłko starte na bardzo drobnym oczku
-
Pod koniec gotowania dorzucamy bardzo drobno posiekane dwa listki mięty
-
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w małej ilości zimnej wody po czym powoli wlewamy do gotującego się soku z miętą
-
Po dokładnym wymieszaniu gotujemy do momentu uzyskania konsystencji kisielu
-
Przed podaniem kisiel jabłkowy musimy schłodzić, żeby nie był zbyt gorący

Dołącz do programu Nestlé Baby&Me!
Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.
ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE
Średnia ocena
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
PRZEPISY POWIĄZANE
PRODUKTY POWIĄZANE

po 4. miesiącu
Gerber 100% Sok Jabłkowy
Jednoskładnikowy sok z polskich jabłek, bez dodatku cukru, stworzony z myślą o niemowlętach po 4. miesiącu życia. Sok jabłkowy to moc witamin.