po 10. miesiącu
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Delikatna zupa rybna – po 10. miesiącu

0
0 opinie
1
35min.

Składniki

  • Filet z ryby pokrojony w kostkę: 60 g (najlepszy filet to grzbiet z sandacza bez skóry)
  • Marchew pokrojona w kostkę: 30 g
  • Gerber Marchewka: 1 słoik  (60 g)
  • Zacierka: 20 g
  • Groszek zielony mrożony: 20 g
  • Koperek świeży: ¼ pęczka
  • Kolendra świeża: ¼ pęczka
  • Cytryna: ¼ sztuki

Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż, tarka

Alergeny

Produkt zawiera rybę.

Krok po kroku

  • 35min.
    Czas gotowania
  • 35min.
    Czas całkowity
  • Pokrojony w kostkę filet z ryby parzymy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny i sparzonej oraz startej skórki z cytryny. 

  • Do wywaru z gotowania ryby, po jej wyjęciu, dodajemy przecier warzywny Marchewka Gerber. 

  • Do wywaru z gotowania ryby, po jej wyjęciu, dodajemy przecier warzywny Marchewka Gerber. 

  • Po zagotowaniu dodajemy sparzoną marchewkę.

  • Pod koniec gotowania wsypujemy zacierkę i pokrojoną drobno rybę oraz rozmrożony groszek.

  • Gdy wszystkie składniki zupy są już miękkie, dodajemy drobno pokrojone koperek i kolendrę.

logo

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy!

benefit1

Odbierz próbki NAN OPTIPRO®  PLUS 2 HM-O

benefit2

Testuj nasze najnowsze produkty

benefit3

Wygrywaj atrakcyjne nagrody

benefit4

Skonsultuj się z ekspertami

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię