Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Przepisy - udostępnij
X
Składniki
  • Filet z ryby pokrojony w kostkę: 60 g (najlepszy filet to grzbiet z sandacza bez skóry)    
  • Marchew pokrojona w kostkę: 30 g
  • Gerber Marchewka: 1 słoik  (60 g)
  • Zacierka: 20 g                
  • Groszek zielony mrożony: 20 g                
  • Koperek świeży: ¼ pęczka            
  • Kolendra świeża: ¼ pęczka            
  • Cytryna: ¼ sztuki
Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż, tarka

Alergeny

Produkt zawiera rybę.

Sposób przygotowania

  • Pokrojony w kostkę filet z ryby parzymy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny i sparzonej oraz startej skórki z cytryny.
  • Do wywaru z gotowania ryby, po jej wyjęciu, dodajemy przecier warzywny Marchewka Gerber. 
  • Po zagotowaniu dodajemy sparzoną marchewkę.
  • Pod koniec gotowania wsypujemy zacierkę i pokrojoną drobno rybę oraz rozmrożony groszek.
  • Gdy wszystkie składniki zupy są już miękkie, dodajemy drobno pokrojone koperek i kolendrę.

 

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

Zarejestruj się!

Mamy oceniają tę treść na 0/5

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.