MyFeed Personalized Content
po 10. miesiącu
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów – po 10. miesiącu

1
35min.
Składniki
  • Soczewica czerwona: 80 g
  • Pomidory duszone: 60 g
  • Zupka jarzynowa Gerber: 1 słoiczek
  • Kolendra świeża: 1 pęczek            
  • Marchew: 30 g            
  • Masło: 10 g    

Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż, chochla, patelnia

Alergeny

Produkt zawiera mleko.

Krok po kroku
  • 35min.
    Czas gotowania
  • 35min.
    Czas całkowity
  • Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę.

  • Pokrojoną marchewkę szklimy na maśle, po czym kropimy odrobiną wody i podduszamy.

  • Soczewicę gotujemy do miękkości w wodzie, po czym odcedzamy. 

  • Kolendrę kroimy drobno.

  • Do gorącej Zupki jarzynowej Gerber dodajemy ugotowaną soczewicę.

  • Do tak przygotowanej zupki dodajemy marchewkę, po czym gotujemy co najmniej 2-3 minuty na bardzo wolnym ogniu.

  • Pod koniec gotowania dodajemy duszone pomidory i kolendrę.

Baby&Me_banner_rejestracyjny z wózkiem
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!

Dołącz do programu Nestlé Baby&me i poznaj wszystkie benefity, które dla Ciebie przygotowaliśmy.

Materiały do pobrania dla Rodziców

Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.

Przepisy dla dzieci
Przepisy dla dzieci

Poznaj ciekawe pomysły na dania, które z łatwością przygotujesz swojemu Dziecku.

Jadłospisy do pobrania
Jadłospisy do pobrania

Ściągnij gotowe propozycje na pyszne śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje dla Twojego Maluszka.

Rozszerzenie diety
Rozszerzanie diety – tabela karmienia

Pobierz infografikę, która ułatwi Ci planowanie posiłków dla Dziecka na kolejnych etapach rozwoju.