- Soczewica czerwona: 80 g
- Pomidory duszone: 60 g
- Zupka jarzynowa Gerber: 1 słoiczek
- Kolendra świeża: 1 pęczek
- Marchew: 30 g
- Masło: 10 g
Przybory kuchenne
rondelek, deska do krojenia, nóż, chochla, patelnia
Alergeny
Produkt zawiera mleko.
-
35 min.Czas gotowania
-
35 min.Czas całkowity
-
Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
-
Pokrojoną marchewkę szklimy na maśle, po czym kropimy odrobiną wody i podduszamy.
-
Soczewicę gotujemy do miękkości w wodzie, po czym odcedzamy.
-
Kolendrę kroimy drobno.
-
Do gorącej Zupki jarzynowej Gerber dodajemy ugotowaną soczewicę.
-
Do tak przygotowanej zupki dodajemy marchewkę, po czym gotujemy co najmniej 2-3 minuty na bardzo wolnym ogniu.
-
Pod koniec gotowania dodajemy duszone pomidory i kolendrę.
Dołącz do programu Nestlé Baby&me i poznaj wszystkie benefity, które dla Ciebie przygotowaliśmy.
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
Poznaj ciekawe pomysły na dania, które z łatwością przygotujesz swojemu Dziecku.
Ściągnij gotowe propozycje na pyszne śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje dla Twojego Maluszka.
Pobierz infografikę, która ułatwi Ci planowanie posiłków dla Dziecka na kolejnych etapach rozwoju.
.