Risotto z jagnięciną po 4. miesiącu
Składniki
- 30g jagnięciny
- 1 łyżka kleiku ryżowego Nestlé
- 50 g marchewki
- 1 łyżka kaszy kuskus
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 3/4 szklanki wody
- 20 g sera mozzarella
- natka pietruszki
Przybory kuchenne
nóż, deska do krojenia, widelec, rondelek,
Krok po kroku
-
45min.Czas gotowania
-
45min.Czas całkowity
-
Umytą i pokrojoną drobno jagnięcinę gotujemy na wolnym ogniu przez około 25 minut
-
W połowie gotowania dodajemy marchewkę pokrojoną na mniejsze kawałki.
-
Gdy mięso i marchewka jest miękka rozgniatamy widelcem lub przecieramy przez stalowe sitko
-
Mięso z marchewką stawiamy ponownie na „gaz” i wsypujemy Kleik ryżowy Nestlé i po zagotowaniu oraz dokładnym wymieszaniu wlewamy oliwę z oliwek i wsypujemy kaszkę kuskus
-
Gdy kaszka jest miękka, dodajemy starty ser mozzarella oraz bardzo drobno pokrojone listki świeżej natki pietruszki.

Dołącz do programu Nestlé Baby&Me!
Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.
ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE
Średnia ocena
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
PRZEPISY POWIĄZANE
PRODUKTY POWIĄZANE

po 4. miesiącu
Nestlé Kleik ryżowy
Produkt bezglutenowy, wyprodukowany z wysokiej jakości ziaren ryżu, który powstał z myślą o niemowlętach po 4. miesiącu życia.