Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepisy - udostępnij
X
Składniki
  • Jagnięcina (najlepiej comber b/k i bez błon)  30 g
  • Kleik ryżowy Nestlé, po 4 miesiącu 1 łyżka
  • Marchewka 50 g
  • Kaszka kuskus 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek extra vergine 1 łyżeczka
  • Woda 3/4 szklanki
  • Ser mozzarella 20 g
  • Natka pietruszki 
Przybory kuchenne

nóż, deska do krojenia, widelec, rondelek, 

Sposób Przygotowania

  • Umytą i pokrojoną drobno jagnięcinę gotujemy na wolnym ogniu przez około 25 minut
  • W połowie gotowania dodajemy marchewkę pokrojoną na mniejsze kawałki
  • Gdy mięso i marchewka jest miękka rozgniatamy widelcem lub przecieramy przez stalowe sitko
  • Mięso z marchewką stawiamy ponownie na „gaz” i wsypujemy Kleik ryżowy Nestlé i po zagotowaniu oraz dokładnym wymieszaniu wlewamy oliwę z oliwek i wsypujemy kaszkę kus kus  
  • Gdy kaszka jest miękka, dodajemy starty ser mozzarella oraz bardzo drobno pokrojone listki świeżej natki pietruszki

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Odbierz darmową próbkę NAN OPTIPRO Plus 2
  • Weź udział w KONKURSACH i wygrywaj!
  • TESTUJ produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
  • Otrzymuj NEWSLETTER z informacjami od ekspertów

Zarejestruj się!

Przepisy

0 opinie

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.