Przepisy - udostępnij
X

Risotto z jagnięciną po 4. miesiącu
Risotto z jagnięciną po 4. miesiącu
Składniki
- Jagnięcina (najlepiej comber b/k i bez błon) 30 g
- Kleik ryżowy Nestlé, po 4 miesiącu 1 łyżka
- Marchewka 50 g
- Kaszka kuskus 1 łyżka
- Oliwa z oliwek extra vergine 1 łyżeczka
- Woda 3/4 szklanki
- Ser mozzarella 20 g
- Natka pietruszki
nóż, deska do krojenia, widelec, rondelek,
Sposób Przygotowania
- Umytą i pokrojoną drobno jagnięcinę gotujemy na wolnym ogniu przez około 25 minut
- W połowie gotowania dodajemy marchewkę pokrojoną na mniejsze kawałki
- Gdy mięso i marchewka jest miękka rozgniatamy widelcem lub przecieramy przez stalowe sitko
- Mięso z marchewką stawiamy ponownie na „gaz” i wsypujemy Kleik ryżowy Nestlé i po zagotowaniu oraz dokładnym wymieszaniu wlewamy oliwę z oliwek i wsypujemy kaszkę kus kus
- Gdy kaszka jest miękka, dodajemy starty ser mozzarella oraz bardzo drobno pokrojone listki świeżej natki pietruszki
