po 4. miesiącu
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Risotto z jagnięciną po 4. miesiącu

0
0 opinie
1
45min.

Składniki

  • 30g jagnięciny
  • 1 łyżka kleiku ryżowego Nestlé
  • 50 g marchewki
  • 1 łyżka kaszy kuskus
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 3/4 szklanki wody
  • 20 g sera mozzarella
  • natka pietruszki

Przybory kuchenne

nóż, deska do krojenia, widelec, rondelek, 

Krok po kroku

  • 45min.
    Czas gotowania
  • 45min.
    Czas całkowity
  • Umytą i pokrojoną drobno jagnięcinę gotujemy na wolnym ogniu przez około 25 minut

  • W połowie gotowania dodajemy marchewkę pokrojoną na mniejsze kawałki.

  • Gdy mięso i marchewka jest miękka rozgniatamy widelcem lub przecieramy przez stalowe sitko

  • Mięso z marchewką stawiamy ponownie na „gaz” i wsypujemy Kleik ryżowy Nestlé i po zagotowaniu oraz dokładnym wymieszaniu wlewamy oliwę z oliwek i wsypujemy kaszkę kuskus 

  • Gdy kaszka jest miękka, dodajemy starty ser mozzarella oraz bardzo drobno pokrojone listki świeżej natki pietruszki.

Dołącz do programu Nestlé Baby&Me

Dołącz do programu Nestlé Baby&Me!

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię