Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Przepis - udostępnij
X

zupa_krem_z_kukurydzy.jpg

9 - 12 miesięcy

Zupa krem z kukurydzy – po 8. miesiącu

TrudnośćŚredni

Podawanie2

Czas przygotowania0mn

Czas gotowania0mn

Składniki
  • Zupaka Jarzynowa Gerber: 1 słoiczek
  • Kukurydza konserwowa: ½ małej puszki
  • Śmietanka: 3-4 łyżki
  • Bulion drobiowy: 100 ml
  • Groszek zielony mrożony: 60 g
  • Papryka czerwona pieczona b/skóry i pestek: ½ sztuki
  • Natka pietruszki: ¼ pęczka
  • Miąższ z bułki pokruszony i wysuszony
  • Sól 
Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż

Alergeny
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zawiera pszenicę.
zupa_krem_z_kukurydzy.jpg

Sposób przygotowania

  • Zupkę Jarzynową Gerber i kukurydzę konserwową oraz śmietankę dodajemy do bulionu drobiowego i gotujemy około 5-6 minut na bardzo „wolnym ogniu”.
  • Następnie miksujemy i doprawiamy do smaku solą. 
  • Do zupki dodajemy sparzony zielony groszek oraz pieczoną paprykę czerwoną bez skórki pokrojoną w drobną kostkę. 
  • Na wierzch posypujemy natką pietruszki i miąższem z bułki pokruszoną i lekko zapieczoną
  • Uwaga! – zupkę tą można zmiksować i podawać dzieciom od 6 miesiąca

 

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

  • Zdobywaj wiedzę
  • Korzystaj z narzędzi interaktywnych
  • Testuj produkty
  • Śledź aktualne promocje

Zarejestruj się!