Zupa krem z kukurydzy – po 8. miesiącu
Składniki
- Zupka Jarzynowa Gerber
- 1/2 małej puszki kukurydzy konserwowej
- 3 - 4 łyżki śmietanki
- 100 ml bulionu drobiowego
- 60g zielonego groszku
- 1/2 czerwonej papryki, pieczonej, bez skórki
- 1/4 pęczka natki pietruszki
- bułka
- sól
Przybory kuchenne
rondelek, deska do krojenia, nóż
Alergeny
- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera gluten.
- Produkt zawiera pszenicę.
Krok po kroku
-
20min.Czas gotowania
-
20min.Czas całkowity
-
Zupkę Jarzynową Gerber, kukurydzę konserwową oraz śmietankę dodajemy do bulionu drobiowego i gotujemy około 5-6 minut na bardzo wolnym ogniu.
-
Następnie miksujemy i doprawiamy do smaku solą.
-
Do zupki dodajemy sparzony zielony groszek oraz pieczoną paprykę czerwoną bez skórki, pokrojoną
-
Na wierzch posypujemy natką pietruszki i miąższem z bułki, pokruszonym i lekko zapieczonym..
-
Uwaga! – zupkę tą można zmiksować i podawać dzieciom od 6 miesiąca
Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
JADŁOSPISY
Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.
DARMOWE PRÓBKI
Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.
KONKURSY
Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.
TESTOWANIA PRODUKTÓW
Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
i małych dzieci.
ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE
Średnia ocena
Oceny społeczności
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
PRZEPISY POWIĄZANE
PRODUKTY POWIĄZANE

po 4. miesiącu
Gerber Zupka jarzynowa
Zupka stworzona z myślą o niemowlętach po 4. miesiącu życia, które rozpoczynają przygodę z rozszerzaniem diety.