po 8. miesiącu
obiad
Przepis
Add this post to favorites

Zupa krem z kukurydzy – po 8. miesiącu

0
0 opinie
1
20min.

Składniki

  • Zupka Jarzynowa Gerber
  • 1/2 małej puszki kukurydzy konserwowej
  • 3 - 4 łyżki śmietanki
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • 60g zielonego groszku
  • 1/2 czerwonej papryki, pieczonej, bez skórki
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • bułka
  • sól

Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż

Alergeny

  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zawiera pszenicę.

Krok po kroku

  • 20min.
    Czas gotowania
  • 20min.
    Czas całkowity
  • Zupkę Jarzynową Gerber, kukurydzę konserwową oraz śmietankę dodajemy do bulionu drobiowego i gotujemy około 5-6 minut na bardzo wolnym ogniu.

  • Następnie miksujemy i doprawiamy do smaku solą. 

  • Do zupki dodajemy sparzony zielony groszek oraz pieczoną paprykę czerwoną bez skórki, pokrojoną

  • Na wierzch posypujemy natką pietruszki i miąższem z bułki, pokruszonym i lekko zapieczonym..

  • Uwaga! – zupkę tą można zmiksować i podawać dzieciom od 6 miesiąca

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów

MVP Logo
  • jadlopisy

    JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • Darmowe próbki

    DARMOWE PRÓBKI

    Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.

  • konkursy_ikona

    KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.

  • testowania_produktów_ikona

    TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
    i małych dzieci.

rating review icon

ZOBACZ CO MYŚLĄ INNI RODZICE

Średnia ocena

0
0
0 opinie użytkowników

Oceny społeczności

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Dodaj nową opinię