Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Przepisy - udostępnij
X
Składniki
  • Zupka Jarzynowa Gerber: 1 słoiczek
  • Kukurydza konserwowa: ½ małej puszki
  • Śmietanka: 3-4 łyżki
  • Bulion drobiowy: 100 ml
  • Groszek zielony mrożony: 60 g
  • Papryka czerwona pieczona b/skóry i pestek: ½ sztuki
  • Natka pietruszki: ¼ pęczka
  • Miąższ z bułki pokruszony i wysuszony
  • Sól 
Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż

Alergeny
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zawiera pszenicę.

Sposób przygotowania

  • Zupkę Jarzynową Gerber, kukurydzę konserwową oraz śmietankę dodajemy do bulionu drobiowego i gotujemy około 5-6 minut na bardzo wolnym ogniu.
  • Następnie miksujemy i doprawiamy do smaku solą. 
  • Do zupki dodajemy sparzony zielony groszek oraz pieczoną paprykę czerwoną bez skórki, pokrojoną.
  • Na wierzch posypujemy natką pietruszki i miąższem z bułki, pokruszonym i lekko zapieczonym.
  • Uwaga! – zupkę tą można zmiksować i podawać dzieciom od 6 miesiąca.

 

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

Zarejestruj się!

Mamy oceniają tę treść na 0/5

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.