Przepisy - udostępnij
X

9 - 12 miesięcy13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy

Zupa krem z kukurydzy – po 8. miesiącu

Porcje1

Time preparation15mn

Time cooking10mn

Time Total25mn

Składniki
  • Zupka Jarzynowa Gerber
  • 1/2 małej puszki kukurydzy konserwowej
  • 3 - 4 łyżki śmietanki
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • 60g zielonego groszku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • bułka
  • sól
Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż

Alergeny
  • Produkt zawiera mleko.
  • Produkt zawiera gluten.
  • Produkt zawiera pszenicę.

Sposób przygotowania

  • Zupkę Jarzynową Gerber, kukurydzę konserwową oraz śmietankę dodajemy do bulionu drobiowego i gotujemy około 5-6 minut na bardzo wolnym ogniu.
  • Następnie miksujemy i doprawiamy do smaku solą. 
  • Do zupki dodajemy sparzony zielony groszek oraz pieczoną paprykę czerwoną bez skórki, pokrojoną.
  • Na wierzch posypujemy natką pietruszki i miąższem z bułki, pokruszonym i lekko zapieczonym.
  • Uwaga! – zupkę tą można zmiksować i podawać dzieciom od 6 miesiąca.

 

Dołącz do Programu Nestlé Baby&me

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego maluszka!

  • pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków
  • odbierz darmowe próbki NAN OPTIPRO Plus 2 HM-O
  • weź udział w konkursach i wygrywaj
  • testuj produkty Nestlé dla niemowląt i małych dzieci
Mamy oceniają tę treść na 0/5
avatar
Szukaj

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.

;