Przepisy - udostępnij
X

Zupa krem z kukurydzy – po 8. miesiącu
Zupa krem z kukurydzy – po 8. miesiącu
Składniki
- Zupka Jarzynowa Gerber: 1 słoiczek
- Kukurydza konserwowa: ½ małej puszki
- Śmietanka: 3-4 łyżki
- Bulion drobiowy: 100 ml
- Groszek zielony mrożony: 60 g
- Papryka czerwona pieczona b/skóry i pestek: ½ sztuki
- Natka pietruszki: ¼ pęczka
- Miąższ z bułki pokruszony i wysuszony
- Sól
rondelek, deska do krojenia, nóż
Alergeny- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera gluten.
- Produkt zawiera pszenicę.

Sposób przygotowania
- Zupkę Jarzynową Gerber, kukurydzę konserwową oraz śmietankę dodajemy do bulionu drobiowego i gotujemy około 5-6 minut na bardzo wolnym ogniu.
- Następnie miksujemy i doprawiamy do smaku solą.
- Do zupki dodajemy sparzony zielony groszek oraz pieczoną paprykę czerwoną bez skórki, pokrojoną.
- Na wierzch posypujemy natką pietruszki i miąższem z bułki, pokruszonym i lekko zapieczonym.
- Uwaga! – zupkę tą można zmiksować i podawać dzieciom od 6 miesiąca.