Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Przepisy - udostępnij
X

9 - 12 miesięcy13 - 23 miesięcy24 - 36 miesięcy

Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów – po 8. miesiącu

Składniki
  • Soczewica czerwona: 80 g
  • Pomidory duszone: 60 g
  • Zupka jarzynowa Gerber: 1 słoiczek
  • Kolendra świeża: 1 pęczek            
  • Marchew: 30 g            
  • Masło: 10 g    
Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż, chochla, patelnia

Alergeny

Produkt zawiera mleko.

Sposób przygotowania

Przygotowanie warzyw i ziół:

  • Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  • Pokrojoną marchewkę szklimy na maśle, po czym kropimy odrobiną wody i podduszamy. 
  • Soczewicę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, po czym odcedzamy.   
  • Kolendrę kroimy drobno.

Przygotowanie zupy:

  • Do gorącej Zupki jarzynowej Gerber dodajemy ugotowaną soczewicę i doprawiamy solą.
  • Do tak przygotowanej zupki dodajemy marchewkę, po czym gotujemy co najmniej 2-3 minuty na bardzo wolnym ogniu.
  • Pod koniec gotowania dodajemy duszone pomidory i kolendrę.

Dołącz do Programu Nestlé Zdrowy Start w Przyszłość

Pozwól nam wspierać Cię naszą wiedzą i doświadczeniem na poszczególnych etapach rozwoju Twojego malucha!

Zarejestruj się!

Mamy oceniają tę treść na 0/5

Nadal nie znalazłaś tego
Czego szukasz?

Wypróbuj naszą nową wyszukiwarkę. Zawsze znajdziesz tam coś dla siebie.