9 - 12 miesięcy
Obiad
Przepis
Add this post to favorites

Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów – po 8. miesiącu

1
35min.

Składniki

  • Soczewica czerwona: 80 g
  • Pomidory duszone: 60 g
  • Zupka jarzynowa Gerber: 1 słoiczek
  • Kolendra świeża: 1 pęczek            
  • Marchew: 30 g            
  • Masło: 10 g    

Przybory kuchenne

rondelek, deska do krojenia, nóż, chochla, patelnia

Alergeny

Produkt zawiera mleko.

Krok po kroku

  • 35min.
    Czas gotowania
  • 35min.
    Czas całkowity
  • Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę..

  • Pokrojoną marchewkę szklimy na maśle, po czym kropimy odrobiną wody i podduszamy.

  • Soczewicę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, po czym odcedzamy. 

  • Kolendrę kroimy drobno

  • Do gorącej Zupki jarzynowej Gerber dodajemy ugotowaną soczewicę i doprawiamy solą

  • Do tak przygotowanej zupki dodajemy marchewkę, po czym gotujemy co najmniej 2-3 minuty na bardzo wolnym ogniu

  • Pod koniec gotowania dodajemy duszone pomidory i kolendrę

Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów

MVP Logo
  • jadlopisy

    JADŁOSPISY

    Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.

  • darmowe_probki_ikona

    DARMOWE PRÓBKI

    Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.

  • konkursy_ikona

    KONKURSY

    Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.

  • testowania_produktów_ikona

    TESTOWANIA PRODUKTÓW

    Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
    i małych dzieci.

Search icon

Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?

Wypróbuj naszą wyszukiwarkę