Składniki
- Soczewica czerwona: 80 g
- Pomidory duszone: 60 g
- Zupka jarzynowa Gerber: 1 słoiczek
- Kolendra świeża: 1 pęczek
- Marchew: 30 g
- Masło: 10 g
Przybory kuchenne
rondelek, deska do krojenia, nóż, chochla, patelnia
Alergeny
Produkt zawiera mleko.
Krok po kroku
-
35min.Czas gotowania
-
35min.Czas całkowity
-
Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę..
-
Pokrojoną marchewkę szklimy na maśle, po czym kropimy odrobiną wody i podduszamy.
-
Soczewicę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, po czym odcedzamy.
-
Kolendrę kroimy drobno
-
Do gorącej Zupki jarzynowej Gerber dodajemy ugotowaną soczewicę i doprawiamy solą
-
Do tak przygotowanej zupki dodajemy marchewkę, po czym gotujemy co najmniej 2-3 minuty na bardzo wolnym ogniu
-
Pod koniec gotowania dodajemy duszone pomidory i kolendrę
Dołącz do programu i korzystaj z dodatkowych benefitów
JADŁOSPISY
Pobierz jadłospisy stworzone przez dietetyków.
DARMOWE PRÓBKI
Odbierz bezpłatne próbki NAN OPTIPRO® Plus 2 HMO.
KONKURSY
Weź udział w konkursach i wygrywaj nagrody.
TESTOWANIA PRODUKTÓW
Wypróbuj produkty Nestlé dla niemowląt
i małych dzieci.
Nie znalazłaś/eś potrzebnych informacji?
Wypróbuj naszą wyszukiwarkę